Flag

Luikse wafels

8 - 10 stukken
Gemakkelijk
30
Zelf Luikse wafels bakken? Met dit recept voor Luikse wafels bak je zelf de lekkerste wafels!
Luikse wafels worden ook wel suikerwafels of Gaufres de Liège genoemd. Het is een typisch Belgisch gerecht, dat zijn oorsprong vindt in de Belgische stad Luik (Frans: Liège). Deze Luikse wafels zijn over het algemeen wat zwaarder, en er worden suikerkristallen in verwerkt. Ze zijn eenvoudig te...
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image
Benodigdheden
Voor het deeg
Wafelijzer
kom
pannetje
ijsschep

Ingrediënten

Voor het deeg
150 gboter
150 gsuiker
50 mlmelk
200 gbloem
½ zakjeDr. Oetker Backin Bakpoeder
½ zakjeDr. Oetker Vanillesuiker
2eieren
40 gsuikerparels

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Vanillesuiker
1

Smelt de boter in een pannetje. Doe er de suiker en de melk bij. Breng onder voortdurend kloppen tot tegen de kook aan. Haal van het vuur en laat een beetje afkoelen.

2

Meng de bloem met Backin en de vanillesuiker. Schenk er de gesmolten boter bij. Roer tot een glad beslag.

3

Splits de eieren. Klop de eidooiers goed los. Roer ze door het beslag. Klop de eiwitten stijf en spatel ze luchtig door het mengsel. Laat het beslag een paar uur rusten. Roer er net voor je gaat bakken de parelsuiker door.

4

Verwarm het wafelijzer. Vet het lichtjes in met boter of olie. Schep met een ijsschep het beslag op het hete ijzer. Bak de wafels goudbruin. Laat ze afkoelen op een taartrooster.