Flag

Number cake

16 porties
Moeilijk
20
Doe mee aan de laatste baktrend en maak ook deze leuke verjaardagstaart.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Biscuitdeeg
5eieren
140 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Vanillesuiker
100 gbloem
½ zakjeDr. Oetker Backin Bakpoeder
2 eetl.water
Voor de vulling
4 eetl.bosbessenconfituur
1 bereiding voorDr. Oetker Banketbakkersroom
500 mlmelk
½ flaconDr. Oetker Citroenaroma
200 mlvloeibare room
1 zakjeDr. Oetker Klop-Fix
2 eetl.suiker
Voor de decoratie
enkelebosbessen
enkeleframbozen
suikerdecoratie naar eigen smaak

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Vanillesuiker
Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Banketbakkersroom
Picture - Dr. Oetker Citroenaroma
Picture - Dr. Oetker Klop-Fix

Baktijd en oventemperatuur

Hete lucht oven: ca. 160°C / Elektrische oven: ca. 180°C / Baktijd: ca. 10-12 min.

1

Voorbereiding

Vet de bakplaat in en beleg deze met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180°C.

2

De biscuit

Doe de eidooiers en het eiwit in twee verschillende kommen. Klop het eiwit op. Voeg 70 g suiker en vanillesuiker toe en klop nog 2 min. op om een mooi schuim te krijgen.

3

Giet het eiwit over de eidooiermassa. Zeef de bloem en de Backin erover.

4

Gebruik een spatel om alles zorgvuldig te mengen. Giet het deeg op een bakplaat bedekt met bakpapier en plaats de oven.

5

Bak gedurende 8-10 minuten op 180 ° C. Neem de biscuit uit de oven en laat afkoelen.

6

De crème

Giet de bereiding voor Banketbakkersroom in een mengkom en voeg de melk en een halve flacon Citroenaroma toe. Meng het geheel tot de room glad is. Zet de bereiding gedurende ca. 15 min. in de koelkast.

7

Klop 200 ml vloeibare room op en voeg een zakje Klop-Fix en 2 eetlepels suiker toe.

8

Meng de room met de banketbakkersroom en doe het geheel in een spuitzak.

9

De afwerking

Maak een sjabloon voor elk cijfer. Snij elk getal twee keer uit de biscuit met het sjabloon. Leg elk getal in uitgesneden biscuit op een propere bakplaat en bestrijk met een laag bosbessenconfituur.

10

Maak toefjes op elk getal met behulp van de slagroom. Leg het tweede getal op de slagroom en voeg opnieuw slagroom toe. Zet de taart minstens twee uur in de koelkast.

11

De decoratie

Versier je taart met wat decoraties, vers fruit en eetbare bloemen.