
Paaskoekjes met chocolade
Gemaakt met:
Bedek de bakplaat met bakpapier.
Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de deegmix toe. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.
Verdeel het deeg in 3 gelijke delen. Bestuif het aanrecht met bloem en rol van elk deel een deegrol van 20 cm. Leg deze ca. 15 min. in de koelkast.
Verwarm ondertussen de oven voor:
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C
Temperatuur heteluchtoven: 150 °C
Snijd daarna de deegrollen in gelijke plakjes (dikte ca. 1 cm), vorm ze tot paasfiguurtjes en leg ze op de bakplaat met een tussenruimte van ca. 3-5 cm. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in 15-20 min. gaar en lichtbruin. De koekjes zijn zacht als ze uit de oven komen. Laat afkoelen.
Bereid het chocoladeglazuur door het zakje even te verwarmen in heet water.
Doop de uiteinden van de koekjes in de chocoladeglazuur. Versier met de suikerdecoratries. Laat de glazuur stollen.
Vergelijkbare recepten
Gelijkaardige recepten

Kerstmelkschijfjes

Brownies voor kerst

Rabarbercake

Nationale cupcakes
Paashaasjes om op te eten
