Flag

Paaskoekjes met chocolade

30 stukken
Gemakkelijk
30
Paaskoekjes met de bereiding voor Zandkoekjes en Dr. Oetker decoraties
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
1 bereiding voorZandkoekjes
225 gboter
Voor de decoratie
1 zakjeDr. Oetker Chocoladeglazuur
Dr. Oetker Easter Party Sprinkles

Gemaakt met:

Picture - Zandkoekjes
Picture - Dr. Oetker Chocoladeglazuur

De voorbereiding

Bedek de bakplaat met bakpapier.

1

De bereiding van het deeg

Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de deegmix toe. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.

2

Verdeel het deeg in 3 gelijke delen. Bestuif het aanrecht met bloem en rol van elk deel een deegrol van 20 cm. Leg deze ca. 15 min. in de koelkast.

3

Verwarm ondertussen de oven voor:

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C

Temperatuur heteluchtoven: 150 °C

4

Snijd daarna de deegrollen in gelijke plakjes (dikte ca. 1 cm), vorm ze tot paasfiguurtjes en leg ze op de bakplaat met een tussenruimte van ca. 3-5 cm. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in 15-20 min. gaar en lichtbruin. De koekjes zijn zacht als ze uit de oven komen. Laat afkoelen.

5

Voor de decoratie

Bereid het chocoladeglazuur door het zakje even te verwarmen in heet water.

6

Doop de uiteinden van de koekjes in de chocoladeglazuur. Versier met de suikerdecoratries. Laat de glazuur stollen.