Flag

Paastaart

8 - 12 porties
Gemiddeld
60
voor 8 personen
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
150 gbloem
1 koffiel.Dr. Oetker Backin Bakpoeder
2 eetl.suiker
snufjezout
1ei
75 gboter (koud)
Voor de vulling
600 mlmelk
snufjezout
100 ggriesmeel
75 gboter
100 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
citroensap (van 1/2 citroen)
3eidooiers
50 grozijnen
50 ggepelde, gemalen amandelen
3eiwitten
Voor de decoratie
1 - 2 eetl.poedersuiker

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker

Baktijd en oventemperatuur

Elektrische oven : 200 °C / Hetelucht oven : 180 °C / Gasoven: stand 2 - 4 / Baktijd: 45 min

1

Meng het meel met de Backin en zeef dit op het werkvlak. Maak een kuiltje in het midden en doe hierin de suiker, het zout et het ei. Meng dit met wat meel tot een dikke brij. Voeg de in kleine stukjes gesneden boter toe, bedekt dit met meel en kneed dit snel, van binnenuit vertrekkend, tot een glad deeg. Laat het deeg rusten in de koelkast.

2

Breng de melk samen met het zout aan de kook. Giet het griesmeel in de melk en laat dit gedurende 15 minuten op een zacht vuur sudderen. Laten afkoelen. Klop de boter romig et voeg beetje bij beetje 50 g suiker, de vanille suiker, het citroensap en de eigelen toe. Klop dit tot de massa romig en helder is. Voeg hierbij de griesmeelbouillon, daarna de rozijnen en de amandelen. Klop de eiwitten stijf, voeg al roeren de rest van de suiker (50 g) toe. Voeg de eiwitmassa bij de griesmeelmassa.

3

Vet een springvorm in met boter. Vorm uit het deeg een cirkel van ongeveer 30 cm en leg deze in de springvorm. Giet de vulling hierin en strijk deze plat. Bak de taart in het onderste deel van de oven en laat deze daarna afkoelen op een taartrooster.

4

Knip een paashaas uit karton en leg deze op de taart. Bestrooi de taart met 2 eetlepels poedersuiker en haal het karton er voorzichtig terug af.