Flag

Salsa verde pizza dip

2 porties
Gemakkelijk
20
Nu kun je jouw pizza met een heerlijke salsa verde eten
Ingrediënten
Bereiding
Baktips
De saus kan in een luchtdichte doos in de koelkast ongeveer 2 dagen bewaard worden.
Baktips
Verkruimel het overgebleven eiwit, kruid het met wat peper, zout en paprika. Voeg een klein beetje mayonaise toe voor een extra dipsausje.
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de dip
ansjovis (3 filets)
kappertje (1 eetlepel)
knoflook
een beetjepeterselie
2eidooiers (Maat M)
80 gbrood
1limoen (½)
150 mlolijfolie
een beetjezout
een beetjepeper

Gemaakt met:

1

Droog de ansjovisfilets met keukenpapier en hak ze samen met de kappertjes fijn. 

2

Pel de knoflook en hak deze fijn. Was en droog de peterselie en hak deze fijn.

3

Kook de eieren in een pan met water in ongeveer 10 minuten op een hoog vuur tot ze helemaal gaar zijn. Laat de eieren afkoelen, pel ze, snijd ze doormidden en verwijder de eidooier. Druk de eidooiers door een zeef in een kom en gebruik de vork om de reeds bereidde ingrediënten erdoor te spatelen. 

4

Verwijder de korst van het witte brood. Hak de zachte midden van het brood in grove stukken en voeg het citroensap toe. Meng alle ingrediënten door elkaar en voeg langzaam de olijfolie toe. Het brood absorbeert de vloeistof volledig en lost op wanneer geroerd. Breng op smaak met zout en peper en laat ongeveer 2 uur marineren.

Baktips

  • De saus kan in een luchtdichte doos in de koelkast ongeveer 2 dagen bewaard worden.
  • Verkruimel het overgebleven eiwit, kruid het met wat peper, zout en paprika. Voeg een klein beetje mayonaise toe voor een extra dipsausje.