Flag

Schwarzwälder Kirschpudding

6 porties
Gemakkelijk
20
voor 6 personen
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de Schwarzwälder Kirschpudding
6 blaadjesDr. Oetker Gelatine
1 zakjeDr. Oetker Pudding Vanille Puddingpoeder
¾ lhalfvolle melk
75 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
45 - 60 mlkirsch 3 eetlepels
250 mlslagroom
500 gkersen 1/2 literblik (ontpitte kersen)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gelatine
Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
1

Week de blaadjes gelatine in koud water. Bereid de pudding met de melk en de suiker volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2

Breng ½ dl water in een klein pannetje aan de kook, neem de pan van het vuur en los de uitgeknepen blaadjes gelatine erin op. Roer de gelatineoplossing met de Kirsch door de wat afgekoelde pudding en schep deze regelmatig om. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf en schep dit er voorzichtig door.

3

Doe eerst wat pudding in de glazen, leg daarop wat kersen en daarop wat pudding. Ga zo door tot de pudding en de kersen op zijn, maar zorg ervoor dat de bovenste laag uit de pudding bestaat.

4

Garneer het toetje met de achtergehouden kersen en wat geraspte chocolade.