Flag

Vanille cheesecake met bosbessen compote

ongeveer 10 porties
Gemiddeld
40
Het ideale dessert waar iedereen van smult!
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de cheesecake
100 gboter ongezouten en gesmolten
600 gplattekaas
250 gmascarpone
180 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
2 eetl.Dr. Oetker Bourbon Vanille Extract
2 eetl.maïsbloem
3eieren middelgroot
200 gspeculaas (geplet)
Voor de bosbessen compote
300 gbosbessen
2 zakjesDr. Oetker Taartina
50 mlwater
2 eetl.poedersuiker
1citroensap

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Extract
Picture - Dr. Oetker Taartina
1

Verwarm de oven op 170 °C. Verkruimel de speculaas en meng ze samen met de gesmolten boter in een mengkom. Druk het mengsel in een licht ingevette springvorm van +-20 cm. Bak gedurende 5 minuten en laat afkoelen.
 

2

Klop in een aparte kom de kwark, de mascarpone, de vanille en fijne suiker, het vanille-extract, de eieren en de maismeel tot een glad mengsel, giet dit in de vorm en strijk glad. Bak 45 minuten tot 1 uur in de oven. Laat afkoelen.

3

Voor de compote: doe de bosbessen, de Taartina, het water, de suiker en het citroensap in een kleine steelpan en breng dit licht aan de kook. Laat enkele minuten indikken en zet de compote dan in de koelkast om af te koelen. Werk de cheesecake af met compote en serveer.