Flag

Vegan zandkoekjes voor kerst

20 stukken
Gemiddeld
35
Verras iedereen thuis met deze smaakvolle vegan kerstkoekjes
Ingrediënten
Bereiding
Baktips
Maak deze vegan kerstkoekjes thuis met de bakhulpjes van Dr. Oetker
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het lichte deeg
50 gmargarine
75 gpoedersuiker
1 zakjeDr. Oetker Vanillesuiker
140 gbloem
2 eetl.water koud
Voor het donker deeg
140 gbloem
10 gcacaopoeder
50 gmargarine plantaardig
75 gpoedersuiker
2 eetl.water koud

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Vanillesuiker
1

Voor het lichte deeg

Doe alle ingrediënten in een kom en kneed met de hand tot een glad deeg. Wikkel het in huishoudfolie en laat het ongeveer 10 minuten in de koelkast rusten.

2

Voor het donker deeg

Meng de bloem met de cacao en voeg de resterende ingrediënten toe. Nogmaals, met de hand kneden, in huishoudfolie wikkelen en ongeveer 10 minuten in de koelkast laten rusten.

3

Rol het lichtere deeg uit tot een rechthoek van 0,5 cm dik tussen twee vellen bakpapier. Rol het donkere deeg opnieuw uit in dezelfde afmetingen met behulp van twee vellen bakpapier, leg het op het lichtere deeg en druk het samen. Rol het deeg op vanaf de lange zijde, wikkel het in huishoudfolie en laat het nog 20 minuten in de koelkast rusten.

4

Verwarm de oven voor. Snijd de deegrol in schijven (ongeveer 1 cm dik), leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier en bak ongeveer 25 minuten op het middelste rek. Haal de koekjes uit de oven en laat afkoelen op een rooster. 

Baktijd: ongeveer 25 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 155 °C

Baktips

  • Maak deze vegan kerstkoekjes thuis met de bakhulpjes van Dr. Oetker