Flag

XL pannenkoek voor de héle familie

4 - 6 porties
Gemakkelijk
35
Doe eens gek en maak deze keer een XL exemplaar. Deel met je familie.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de pannenkoek
175 gbloem
2eieren
2 zakjesDr. Oetker Vanillesuiker
½ zakjeDr. Oetker Backin Bakpoeder
1 koffiel.zout
350 mlmelk
50 gboter ongezouten
1 eetl.zonnebloemolie
Voor de afwerking
een beetjehoning
1 zakjeDr. Oetker Slagschuim
80 mlmelk
Dr. Oetker Regenboogfantasie

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Vanillesuiker
Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Slagschuim
Picture - Dr. Oetker Regenboogfantasie
1

Verwarm de oven voor.

Temperatuur heteluchtoven: 190 °C

2

Smelt de boter in een steelpannetje en zet opzij. 

3

Doe de eieren, de Vanille Suiker, het bakpoeder en het zout in een kom en meng met een garde luchtig.

4

Voeg de melk toe en meng voorzichtig.

5

Voeg de helft van de bloem toe en meng met een spatel tot de bloem is opgenomen. Voeg de tweede helft van de bloem toe en meng kort tot een glad geheel (klonters mogen!).

6

Voeg de gesmolten boter toe en meng kort in het beslag.

7

Verhit de zonnebloemolie in een diepe ovenbestendige pan (26-28 cm.) op een medium vuur. Giet zodra de olie warm is, voorzichtig het beslag in de pan. Zet het vuur zachter.

8

Laat de pannenkoek 5-6 min. bakken. Wanneer je bubbels in het midden van de pannenkoek ziet, plaats dan de pan in de oven. 

9

Bak de pannenkoek in de oven gedurende 10-12 min. Laat 5 min. afkoelen in de pan  en snijd vervolgens in stukken. 

Positie rooster: Middelste deel

Baktijd: ongeveer 10 - 12 Minuten

10

Serveer met toppings naar keuze én val aan!