Verwarm de oven voor.
Temperatuur heteluchtoven: 190 °C
Smelt de boter in een steelpannetje en zet opzij.
Doe de eieren, de Vanille Suiker, het bakpoeder en het zout in een kom en meng met een garde luchtig.
Voeg de melk toe en meng voorzichtig.
Voeg de helft van de bloem toe en meng met een spatel tot de bloem is opgenomen. Voeg de tweede helft van de bloem toe en meng kort tot een glad geheel (klonters mogen!).
Voeg de gesmolten boter toe en meng kort in het beslag.
Verhit de zonnebloemolie in een diepe ovenbestendige pan (26-28 cm.) op een medium vuur. Giet zodra de olie warm is, voorzichtig het beslag in de pan. Zet het vuur zachter.
Laat de pannenkoek 5-6 min. bakken. Wanneer je bubbels in het midden van de pannenkoek ziet, plaats dan de pan in de oven.
Bak de pannenkoek in de oven gedurende 10-12 min. Laat 5 min. afkoelen in de pan en snijd vervolgens in stukken.
Positie rooster: Middelste deel
Baktijd: ongeveer 10 - 12 Minuten
Serveer met toppings naar keuze én val aan!
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken