Verwarm de oven (200 °C elektrisch / 180 °C hetelucht). Neem een kookpot en voeg het water en het zout toe. Breng aan de kook en voeg er de suiker en de boter aan toe en laat de boter smelten. Neem dan de pot van het vuur, voeg de bloem in één keer toe en meng het geheel goed. Zet de pot opnieuw op het vuur en blijf voortdurend roeren, tot het deeg een bol vormt die van de kookpot loskomt. Neem de pot van het vuur, voeg de eieren één voor één toe en meng het geheel tot je een glanzend deeg bekomt. Voeg tenslotte het bakpoeder toe.
Vul een spuitzak met het deeg en spuit hiermee het soezendeeg op de met bakpapier bedekte bakplaat. Bak de soezen in het midden van de oven gedurende ca. 20 minuten en laat ze daarna afkoelen.
Positie rooster: In het midden
Baktijd: ongeveer 20 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C
Temperatuur heteluchtoven: 180 °C
Maak de Dr. Oetker Bereiding voor Banketbakkersroom klaar zaols aangegeven op de verpakking. Snij de soezen in de lengte open met een scherp mes en vul ze met de banketbakkersroom.
Bereid de Dr. Oetker Chocoladeglazuur zoals aangegeven op de verpakking. Bedek de bovenkant van de soezen met de glazuur. Laat het enkele minuten opstijven.
Teken een witte bol met de witte Dr. Oetker Chocoladestift op elk uiteinde van de soezen. Deze worden de hoofden van de mummies. Teken met de pure Dr. Oetker Chocoladestift de twee ogen van de mummies. Bedek ten soltte het glazuur met witte lijnen, die je opnieuw tekent met de witte chocoladestift.
Je kan de banketbakkersroom ook vervangen door Dr. Oetker Klop-Klop indien je een lichtere vulling verkiest!
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken