Flag

Charlotte met frambozen

12 porties
Moeilijk
45
Mmm... lekker om van te watertanden.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image
Benodigdheden
Voor het lange vingers deeg
Bakvorm 18 cm

Ingrediënten

Voor het lange vingers deeg
2eidooiers
25 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Vanillesuiker
2eiwitten
55 gsuiker
40 gbloem
½ zakjeDr. Oetker Backin Bakpoeder
Voor de bavarois vulling
1 bereiding voorDr. Oetker Banketbakkersroom
500 mlmelk
6 blaadjesDr. Oetker Gelatine
200 gframbozen
750 mlvloeibare room
100 gsuiker
Voor de decoratie
50 gframbozen
enkelemuntblaadjes

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Vanillesuiker
Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Banketbakkersroom
Picture - Dr. Oetker Gelatine

Verwarm de oven voor.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

1

Lange vingers deeg

Klop de eigelen los met 25 g suiker en 1 zakje Vanille Suiker. 

2

Doe de eiwitten in een andere, vetvrije kom samen met 55 g suiker. Klop deze met de mixer tot het eiwit stijf is en de suiker volledig is opgelost. Spatel vervolgens de eigelen door het opgeklopte eiwit.

3

Zeef de bloem en de Backin beetje bij beetje boven de eimassa en spatel dit voorzichtig onder elkaar. Doe het geheel in een spuitzak.

4
Picture - indeling bakpapier

Neem een stuk bakpapier. Teken, met behulp van je bakvorm (18 cm), 2 cirkels langs een zijkant van het bakpapier voor de bodem en het midden van de charlotte. Houd aan de andere zijkant een band van ongeveer 8 cm vrij voor de koekjes van de rand.


 

5

Leg het bakpapier op de bakplaat. Spuit met behulp van de spuitzak het deeg spiraalvormig in de twee cirkels. Vorm met het overgebleven deeg de vingerkoekjes op het andere gedeelte van het bakpapier over de volledige lengte van het bakpier met een breedte van ongeveer 8 cm. Spuit het deeg van de koekjes zo dat ze elkaar net raken.
Bak het deeg gedurende 15 min in de voorverwarmde oven.

Baktijd: 15 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

6

Voor de bavarois

Giet de bereiding voor Banketbakkersroom in een mengkom en voeg de melk toe. Meng het geheel tot de room glad is. Zet de bereiding gedurende ca. 15 min. in de koelkast. 

7

Week de blaadjes gelatine in een kommetje met koud water.

8

Plet de 200 g frambozen en meng dit met 250 g van de klaargemaakte banketbakkersroom tot een egale massa.

9

Klop de room half op met 100 g suiker. Haal de zacht geworden gelatineblaadjes uit het water en knijp ze uit.  Doe blaadjes in een klein pannetje en laat ze op een zacht vuurtje smelten. 

10

Voeg de gesmolten gelatine beetje bij beetje al roerend toe aan de rest banketbakkersroom. Laat dit even stollen. Schep hier vervolgens de halfopgeklopte slagroom onder.

11

De charlotte

Neem de bakvorm. Plaats de band van de lange vinders tegen de rand en leg een van de gebakschijven op de bodem.  Giet hierop het frambozenmengsel.
Beleg dit met de tweede gebakschijf en giet hierop het slagroommengsel.

12

Laat de taart opstijven in de koelkast. Werk af frambozen en wat muntbladjes.