Flag

Flamingo cake

8 - 10 porties
Gemiddeld
240
Leuke laagjescake versierd als een flamingo
Ingrediënten
Bereiding
Baktips
Als u geen thermometer hebt voor de botercrème, steek dan een houten lepel in het eimengsel en blaas op het mengsel. Als er een rozenblaadjes patroon ontstaat, bedraagt de temperatuur
ca. 80 °C.
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image
Benodigdheden
Benodigdheden
springvorm (18cm)
bakpapier
Weegschaal
kom
Electrische mixer
spatel
garde of klopper
paletmes
deegsnijder
thermometer

Ingrediënten

Voor het beslag
4eieren
130 gsuiker
15 druppelsDr. Oetker Vanille Aroma ½ flacon
3 eetl.water (lauwwarm)
1 zakjeDr. Oetker Vanillesuiker
snufjezout
75 gbloem
50 gmaïzena
2 koffiel.Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Voor de Franse biotercrème
4eieren
150 gsuiker
snufjezout
375 gzachte boter
15 druppelsDr. Oetker Vanille Aroma ½ flesje
400 gframbozen
Voor de crème
250 gboter
250 gpoedersuiker
snufjezout
5 druppelsDr. Oetker Vanille Aroma
1 verpakkingDr. Oetker Kleurstofstiften rood
Voor de versiering
150 gwitte chocolade
0 verpakkingenDr. Oetker Kleurstofstiften rood

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Vanille Aroma ½ flacon
Picture - Dr. Oetker Vanillesuiker
Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Vanille Aroma ½ flesje
Picture - Dr. Oetker Vanille Aroma
1

Voor de biscuit

Verwarm de oven voor (boven/onderwarmte: 180 °C). Bekleed de bodem van de twee springvormen met bakpapier. Scheid het eiwit van het eigeel. Meng bloem, maïzena en bakpoeder. Roer daarna het eigeel met een derde van de suiker, het aroma en het water tot een schuimig mengsel. Klop het eiwit op met de rest van de suiker, de vanillesuiker en het zout stijf en roer er geleidelijk het eigeelmengsel door. Zeef het bloemmengsel boven het mengsel en roer het erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de 2 springvormen, strijk glad en bak ca. 20 minuten op het middelste rooster van de oven. Haal het gebak uit de oven en laat volledig afkoelen.

Baktijd: 20 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

2

Voor de Franse botercrème

Verhit intussen voor de Franse botercrème de eieren met de suiker en het zout in een metalen kom in een heetwaterbad. Roer het mengsel continu met een garde. Zodra een temperatuur van 85 °C wordt bereikt, haalt u de kom uit het waterbad. Klop het mengsel met een elektrische mixer tot het opnieuw een temperatuur van ca. 25 °C bereikt. Dit kan tot 20 minuten duren. Klop intussen de boter tot ze wit en romig is. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Roer het eimengsel geleidelijk door de boter en voeg het aroma toe. Was de frambozen en droog ze af met een handdoek. Pureer 300 g frambozen en zeef deze. Roer de frambozenpuree geleidelijk door de botercrème.

3

Maak de springvormen rond het gebak los en verwijder het bakpapier. Snijd elk gebak horizontaal doormidden zodat u vier lagen krijgt. Bedek vervolgens de lagen met de botercrème en de rest van de frambozen. Verdeel een derde van de room over de onderste laag en bedek met een paar frambozen. Breng vervolgens de tweede laag aan met het tweede deel van de room en bedek met frambozen. Doe hetzelfde voor de derde laag. Leg tot slot de laatste laag erop en laat de taart minstens 1 uur afkoelen.

4

Voor de crème

Meng intussen voor de buitenste crèmelaag boter, poedersuiker, zout en aroma tot een wit, luchtig mengsel met de garde op de elektrische mixer. Dit kan enkele minuten duren. Kleur naar wens met rode kleurstof (ca. 10 druppels). Verdeel de crème over de taart zodat deze volledig bedekt is en zet opzij om weer af te koelen. Bewaar de rest van de crème op kamertemperatuur.

5

Voor de decoratie

Smelt voor de veren van de flamingo de witte chocolade au bain marie op middelhoog vuur. Roer de chocolade terwijl hij smelt. Bedek de bakplaat met bakpapier. Voeg een paar druppels rode kleurstof toe wanneer de chocolade au bain marie is gesmolten. Giet twee derde van het mengsel op een marmeren oppervlak en glazuur de chocolade, d.w.z. spreid uit met een deegsnijder en schraap vervolgens weer samen. Herhaal het proces tot het mengsel is afgekoeld tot ca. 26 °C. Meng nu met de rest van de warme chocolade tot dit nieuwe mengsel 28–30 °C bereikt. Gebruik een lepel om het mengsel op het bakpapier aan te brengen in de vorm van flamingoveren. Laat vervolgens stollen.

6

Haal de veren voorzichtig van het bakpapier en steek er een aantal in de bovenkant van de taart. Breng met een klein paletmes wat roze crème aan op de rest van de veren en steek ze in de zijkant van de taart. Maak de flamingovorm, steek deze in de taart en serveer.

Baktips

  • Als u geen thermometer hebt voor de botercrème, steek dan een houten lepel in het eimengsel en blaas op het mengsel. Als er een rozenblaadjes patroon ontstaat, bedraagt de temperatuur
    ca. 80 °C.