Bedek een ronde springvorm (24 of 26 cm) met bakpapier en verwarm de oven voor op
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C
Temperatuur heteluchtoven: 180 °C
Meng de bloem, het bakpoeder, de kaneel, de nootmuskaat en het zout in een kom.
Gebruik een spatel om de droge ingrediënten uit de kom (bloem, bakpoeder,...) onder het beslag te mengen.
Voeg ook de geraspte wortelen toe en meng. Doe hetzelfde met de gehakte walnoten.
Giet het beslag in de springvorm, zet die in het midden van de oven en bak
Positie rooster: In het midden
Baktijd: ongeveer 40 - 45 Minuten
Laat de carrot cake vervolgens volledig afkoelen op een rooster.
Meng met een garde of met een mixer met kloppers de mascarpone met de Bourbon Vanille Suiker. Voeg een extra vanillestokje toe voor een intensere vanillesmaak. Schraap uit en voeg toe aan de mascarpone.
Laat even rusten vooraleer je het mengsel over de carrot cake uitsmeert.
Werk het geheel af met wat extra walnoten en geraspte wortel en val aan!
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken