Flag

Lamataart

10 - 12 porties
Gemiddeld
240
Gelaagde cake versierd met lama's en cactussen
Ingrediënten
Bereiding
Baktips
Tip: geen thermometer voor de botercrème? Steek een houten lepel in het eimengsel en blaas op het mengsel. Als er een rozenpatroon ontstaat, bedraagt de temperatuur ca. 80 °C.
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Het biscuitgebak
4eieren Medium
130 gbasterdsuiker
¾ mlDr. Oetker Citroenaroma (15 drops)
45 mlwater (3 tbsps)
8 gDr. Oetker Vanillesuiker
snufjezout
75 gbloem (Type 405)
50 gmaïsbloem
2 zakjesDr. Oetker Backin Bakpoeder
Franse botercrème
4eieren
150 gbasterdsuiker
snufjezout
375 gzachte boter ongezouten
¾ mlcitroenaroma 15 druppels
300 gbosbessen
Slagroomglazuur
250 gboter ongezouten
250 gpoedersuiker
snufjezout
¼ mlcitroenaroma 5 druppels
Decoratie
200 gDr. Oetker Rolfondant wit
1 verpakkingDr. Oetker Kleurstoffen oranje
1 verpakkingDr. Oetker Kleurstoffen Geel
1 verpakkingDr. Oetker Kleurstoffen Roze
1 verpakkingDr. Oetker Kleurstoffen Groen

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Citroenaroma (15 drops)
Picture - Dr. Oetker Vanillesuiker
Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen oranje
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen Geel
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen Roze
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen Groen
1

Voor het biscuitgebak

Voor het biscuitgebak: verwarm de oven voor (boven/onderwarmte: 180 °C). Bekleed de bodem van twee springvormen met bakpapier. Scheid het eiwit van het eigeel. Meng bloem, maizena en bakpoeder door elkaar. Roer het eigeel met een derde van de suiker, het aroma en het water tot een schuimig mengsel. Klop het eiwit met de rest van de suiker, de vanillesuiker en het zout stijf en roer er beetje bij beetje het eigeelmengsel door. Zeef het bloemmengsel boven dit mengsel en roer het erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de springvormen, strijk glad en bak ca. 20 minuten op het middelste rooster van de oven. Haal het gebak uit de oven en laat volledig afkoelen. 

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

2

Voor de Franse botercrème

Verhit intussen voor de Franse botercrème ei, suiker en zout au bain-marie in een metalen kom. Roer het mengsel continu met een garde, tot het 85 °C is. Haal dan de kom weg van het vuur en klop het mengsel met een handmixer tot de temperatuur is gedaald tot ca. 25 °C. Dit kan tot 20 minuten duren. Klop intussen de boter tot ze wit en romig is. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Roer het eimengsel beetje bij beetje door de boter en voeg het aroma toe. 

3

Maak de springvormen rond het gebak los en verwijder het bakpapier. Snij elk gebak horizontaal doormidden, zodat je vier lagen krijgt. Was de bosbessen en droog ze af met een handdoek. Smeer een derde van de botercrème op de onderste laag en druk er wat bosbessen in. Breng nu de tweede laag aan met evenveel botercrème en voeg wat bosbessen toe. Maak met de laatste portie botercrème en de resterende bosbessen de derde laag. Leg tot slot de laatste laag erop en laat de taart minstens 1 uur afkoelen. 

4

Voor de slagroomglazuur

Meng intussen voor de buitenste crèmelaag boter, poedersuiker, zout en aroma tot een wit, luchtig mengsel met de garde op de handmixer. Dit kan enkele minuten duren. Verdeel nu de crème over de taart, zodat deze volledig bedekt is en zet opzij om weer te laten afkoelen. 

5

Voor de decoratie

Verdeel de fondant voor de decoratie in vier porties en kleur rijkelijk naar wens. Je kunt bijvoorbeeld geel en oranje, roze of groen met roze gebruiken. Rol elke portie uit tot 2 mm dikke vellen en snij er cirkels van verschillende grootte uit met een deegsnijder. Plaats de fondantcirkels van groot naar klein op elkaar en 'lijm' ze vast met een beetje water. Snij nu de cirkels doormidden met een mes en plaats ze rond de randen op de taart. Maak een lama en cactussen, steek ze op de taart en dien op. 

Baktips

  • Tip: geen thermometer voor de botercrème? Steek een houten lepel in het eimengsel en blaas op het mengsel. Als er een rozenpatroon ontstaat, bedraagt de temperatuur ca. 80 °C.