Baking Powder

Gelfix Geleisuiker

Met Gelfix 1 kg vruchten voor 500 g geleisuiker van Dr. Oetker, worden je zelfgemaakte confituren en geleien dubbel zo fruitig. Je hebt slechts 500 g Gelfix Geleisuiker nodig voor 1000 g vruchten. De Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker is een mengeling van suiker en pectine uit appelen en citrusvruchten. Bij het afkoelen zorgt de pectine voor de stolling en geeft deze de confituur of gelei een mooie stevigheid. Bovendien volstaan 3 minuten koken, ongeacht het soort fruit. De smaak blijft dus perfect bewaard.

 

 

Ingrediënten Gelfix Geleisuiker

suiker, geleermiddel (pectinen), voedingszuur (citroenzuur), conserveermiddel (sorbinezuur), palmolie.

Voor 1000 g schoongemaakte vruchten of 900 ml vruchtensap:

1

Voor confituur de schoongemaakte vruchten in kleine stukken snijden en de juiste hoeveelheid afwegen. Voor gelei de vruchten uitpersen en de juiste hoeveelheid afmeten.

2

Vruchten/vruchtensap met de Gelfix geleisuiker in een kookpot goed mengen. Onder voortdurend roeren op een hoog vuur aan de kook brengen en minstens 3 min. al roerend borrelend laten doorkoken.

3

Indien nodig afschuimen. Onmiddellijk in voorbereide potten gieten, met schroefdeksel (Twist-off ©) sluiten en 5 min. omgekeerd laten staan.

Allergenen

Bericht voor mensen met een allergie of intolerantie voor bepaalde producten: houd er rekening mee dat dit product volgende ingrediënten bevat:

Voedingswaarden Gelfix Geleisuiker

PER 100G BEREID PRODUCT
Energie 1681 kJ
396 kcal
Vetten 0 g
verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 98 g
suiker 98 g
Eiwitten 0 g
Zout 0.13 g

Extra productinformatie

opslagruimte: Droog bewaren

bevat: 500g