Flag

Aardbeien-rabarber trifle

8 - 10 porties
Gemakkelijk
45
Trifle met aardbeien-rabarber compote, banketbakkersroom en slagroom
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de bereiding
50 glange vingers
enkeleaardbeien
Voor de aardbeien - rabarber compote
500 gaardbeien
3 stelenrabarber
250 gDr. Oetker Gelfix Geleisuiker
1Dr. Oetker Vanillestokje opengesneden
Voor de banketbakkersroom
1 zakjeDr. Oetker Banketbakkersroom
500 mlmelk
50 mlmelk (naar smaak)
Voor de slagroom
250 mlvloeibare room 40%
1 zakjeDr. Oetker Vanillesuiker
1 zakjeDr. Oetker Klop-Fix

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker
Picture - Dr. Oetker Vanillestokje  opengesneden
Picture - Dr. Oetker Banketbakkersroom
Picture - Dr. Oetker Vanillesuiker
Picture - Dr. Oetker Klop-Fix
1

Bereiding compote

Was de aardbeien en verwijder de steeltjes. Schil de rabarber en snijd deze in stukjes van 2 cm. Doe het geheel samen met de Dr. Oetker Gelfix geleisuiker in een voorverwarmde wok (middelmatig vuur), bedek gedurende 6 tot 7 minuten (het sap moet beginnen uit de vruchten te komen). Laat dit al borrelend koken op een laag vuurtje gedurende een 15-tal minuten. 

2

Banketbakkersroom

Bereid de Dr. Oetker banketbakkersroom volgens de bereiding op de verpakking. Voeg ongeveer 50 ml extra melk toe aan de bereiding om een iets minder vaste banketbakkersroom te krijgen. Deze is dan beter te verwerking in onze trifle.

3

Slagroom

Voeg de Dr. Oetker Klop-Fix en de Dr. Oetker vanillesuiker al roerend toe aan de koude room. Klop de slagroom op tot deze voldoende stijf is.

4

De samenstelling

Vul de glaasjes afwisselend met een laagje compote, koekjes, banketbakkersroom, slagroom, sap van de compote en een aardbei.