Aardbeien-yoghurtrol

(0)
0 0 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

lekker fris

8 - 10 porties

enige ervaring gewenst 60 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Aardbeien-yoghurtrol

Voor het beslag:

4 eieren
180 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
5 druppels citroenaroma
snufje zout

Voor de vulling:

250 ml yoghurt, halfvol
80 g suiker
citroensap van 1 citroen
250 g aardbeien gepureerd
6 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
75 ml water (heet)
100 g aardbeien (in stukjes)
250 ml slagroom

Voor de decoratie:

enkele aardbeien
enkele noten (pistache)

Bereidingswijze

Bereiding

1

Voor het deeg

De eieren, de suiker, de vanillesuiker en het citroenaroma in een mengkom dik schuimig kloppen. De bloem zeven en met het zout lepelsgewijs door het eimengsel spatelen. Het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat uitstrijken. Het bakpapier aan de 'open kant' tot een opstaand randje vouwen om te voorkomen dat het beslag van de bakplaat loopt. Het gebak iets onder het midden in een voorverwarmde oven bakken.

Elektrische oven: 210 °C

Heteluchtoven: 190 °C

Baktijd: ongeveer 12 minuten

2

Het gebak direct na het bakken op een met suiker bestrooide theedoek (of stuk bakpapier) storten. Het bakpapier met koud water bestrijken en er voorzichtig maar snel aftrekken. Het gebak met behulp van de theedoek oprollen en laten afkoelen.

3

Voor de vulling

Voor de vulling de yoghurt, suiker, het citroensap en de aardbeienpuree door elkaar roeren. De gelatine 10 minuten in ruim koud water weken, uitknijpen en in het hete water oplossen. De slagroom stijf slaan en zodra het yoghurt-aardbeienmengsel geleiachtig begint te worden de slagroom en de stukjes aardbei erdoor spatelen.

4

Voor de afwerking

De opgerolde biscuitrol voorzichtig afrollen, met twee derde van het yoghurt-aardbeienmengsel bestrijken en het gebak opnieuw oprollen. De buitenkant met het resterende aardbeienslagroommengsel bestrijken en er zoals op de foto met een vork diepe gleuven in maken. De rol met stukjes aardbeien pistachenootjes garneren.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Aardbeien-yoghurtrol

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1160 kJ
277 kcal
691 kJ
165 kcal
Vetten 14.03 g 8.35 g
Koolhydraten 17.10 g 10.18 g
Eiwitten 22.32 g 13.29 g
Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee