Flag

Ananas-abrikozenconfituur

4 potjes
Gemakkelijk
40
voor 4 kleine potjes
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de bereiding
200 gabrikozen (gedroogde)
500 gananas (uit blik)
1 verpakkingDr. Oetker Gelfix Geleisuiker

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker

Snijd de abrikozen in reepjes en overgiet ze met warm water tot ze net onder water staan. Laat ze ongeveer 12 uur weken. Snijd de ananas in zeer kleine stukjes en voeg ze bij de abrikozen en het weekwater. Weeg alles af. Vul indien nodig aan met ananassap tot 1 kg en meng met de geleisuiker. Breng alles onder voortdurend roeren aan de kook. Zodra de confituur goed kookt, laat dan 2 tot 3 minuten borrelend doorkoken. Giet onmiddellijk tot aan de rand in klaargemaakte potjes en sluit af.


Onze ervaring

Gebruik ongesuikerde ananas uit blik, anders wordt de confituur zeer zoet.