Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Ananas-abrikozenconfituur

voor 4 kleine potjes

4 potjes

eenvoudig 40 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Ananas-abrikozenconfituur

Voor de bereiding:

200 g abrikozen (gedroogde)
500 g ananas (uit blik)
1 verpakking Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker

preparation

Bereiding

Snijd de abrikozen in reepjes en overgiet ze met warm water tot ze net onder water staan. Laat ze ongeveer 12 uur weken. Snijd de ananas in zeer kleine stukjes en voeg ze bij de abrikozen en het weekwater. Weeg alles af. Vul indien nodig aan met ananassap tot 1 kg en meng met de geleisuiker. Breng alles onder voortdurend roeren aan de kook. Zodra de confituur goed kookt, laat dan 2 tot 3 minuten borrelend doorkoken. Giet onmiddellijk tot aan de rand in klaargemaakte potjes en sluit af.

Onze ervaring

Gebruik ongesuikerde ananas uit blik, anders wordt de confituur zeer zoet.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Ananas-abrikozenconfituur

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2516 kJ
601 kcal
837 kJ
200 kcal
Vetten 0.45 g 0.15 g
Koolhydraten 145.13 g 48.38 g
Eiwitten 1.33 g 0.44 g