Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Appel-Kaneel Cake

Met de bereiding voor Cake Natuur van Dr. Oetker

15 - 20 porties

enige ervaring gewenst 25 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Appel-Kaneel Cake

Voor het beslag:

1 bereiding voor Dr. Oetker Cake
4 eieren
200 g boter
2 zakjes Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
een beetje kaneel
3 appels
amandelen (schilfers)

preparation

Bereiding

1

Vet een rechthoekige vorm in met boter of gebruik de Dr.Oetker Bakspray. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Bereid de Cake Natuur zoals aangegeven op de verpakking, met 4 eieren en 175 g boter.

3

Schil 2 appels en snij deze in kleine stukjes. Laat de rest van de boter smelten in een pan en voeg hierbij de stukjes appel en 2 zakjes Bourbon Vanillesuiker. Bestrooi rijkelijk met kaneel. Laat de stukjes appel ca. 10 min. karamelliseren terwijl je ze regelmatig omdraait.

4

Voeg de gekarameliseerde stukjes appel toe bij het deeg voor de Cake Natuur. Meng het geheel en giet het daarna in de vorm.

5

Schil daarna de laatste appel en snijd deze in schijfjes. Leg de appelschijfjes bovenop het deeg in de cakevorm. Bestrooi ten slotte met amandelschilfers.

6

Plaats de vorm ca. 50 min. in de oven. Prik ter controle met een mespunt in het midden van de cake. De cake is klaar wanneer er geen deeg meer aan het mes kleeft.

7

Laat de cake 10 min. rusten, haal hem uit de vorm en plaats de cake op een rooster om af te koelen. Bestrooi de cake ten slotte met een zakje Vanillesuiker.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Appel-Kaneel Cake

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 955kJ
228kcal
1273kJ
304kcal
Vetten 16.82g 22.42g
Koolhydraten 15.40g 20.53g
Eiwitten 1.78g 2.37g