Dit recept staat in het teken van leuke kerstliedjes en aanstekelijke klassiekers. Smul met z'n allen van een appeltaart met emoji's en een vulling van gebakken appels en kaneel. Met vanillebotercrème en chocoladen emoji's rondom is het ook nog eens een leuk puzzelspelletje om samen met je gezin of vrienden de tijd te verdrijven. De spelregels? Kies een kerstliedje en teken met de vormpjes de emoji's in gesmolten chocolade. Wie van je gasten raadt als eerste de oplossing? Ondertussen kun je genieten van een stukje taart en wegdromen op het deuntje 'Rockin’ around the Christmas tree …'
voor het recept Appeltaart met emoji's
300 g | boter |
200 g | bruine suiker |
8 g | Dr. Oetker Vanillesuiker |
6 | eieren |
300 g | appelmoes |
360 g | bloem |
3 koffiel. | Dr. Oetker Backin Bakpoeder (16g) |
1 koffiel. | kaneel |
350 g | appels |
15 g | natriumbicarbonaat |
1 | Dr. Oetker Vanillestokje |
500 g | zachte boter |
snufje | zout |
300 g | poedersuiker |
10 g | citroenzuur |
800 g | appels |
2 eetl. | bruine suiker |
1 koffiel. | kaneel |
100 g | chocolade, puur couverture |
suikerdecoraties |
Verwarm de oven voor (boven-/onderwarmte: 170 °C). Klop voor het deeg de boter, bruine suiker en vanillesuiker met het gardeopzetstuk van je handmixer in een grote kom op tot een luchtig, romig mengsel. Meng de eieren er één voor één door. Roer de appelmoes door het eimengsel. Meng de bloem met het bakpoeder, de baksoda en de kaneel, zeef ze en schep alles door het mengsel. Was, droog, schil en ontpit de appels. Rasp ze vervolgens fijn en schep ze door het taartbeslag.
Elektrische oven: 170 °C
Giet het beslag in een met bakpapier beklede springvorm en strijk het van boven glad. Bak ongeveer 50 minuten in het midden van de oven. Misschien moet je de taart na 35 minuten afdekken met aluminiumfolie om te voorkomen dat ze te donker wordt.
Snij voor de botercrème het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de zaadjes eruit. Doe de vanillezaadjes in een kom, samen met de boter, het zout, de bloemsuiker en het citroenzuur. Klop alles met het gardeopzetstuk van je handmixer op tot een licht en romig mengsel. Zet opzij.
Voor de appelmoes: schil de appels, snij ze in vieren, verwijder het klokhuis en snij ze vervolgens in fijne blokjes. Karamelliseer de suiker in een pan, op een matig vuur. Voeg de appel, de kaneel en het uitgeschraapte vanillestokje toe en dek af. Laat op een matig vuur in ongeveer 10 minuten zacht worden. Roer af en toe. Haal daarna het vanillestokje uit de pan.
Haal de taart intussen uit de springvorm en snij ze horizontaal door, zodat je drie gelijke lagen krijgt. Leg een van die lagen op een taartkarton. Verdeel appelmoes over de eerste laag, leg de tweede laag erop en druk zachtjes aan. Smeer 4 eetlepels botercrème op deze laag en leg dan de derde laag erop. Laat de taart ongeveer 1 uur afkoelen.
Snij de couverture van pure chocolade in fijne stukjes en laat ze smelten in een kom (au bain-marie). Plaats het emojivormpje in een doorzichtig plastic hoesje. Doe de gesmolten couverture in een spuitzak en spuit ze op het vormpje. Laat de emoji's vervolgens 10 minuten afkoelen. Strijk de rest van de botercrème op de bovenkant en zijkanten glad met een paletmes. Haal de emoji's kort voor het serveren uit de koelkast, verwijder ze voorzichtig van het vel en druk ze op de zijkant van de taart. Versier de taart naar wens met suikerdecoraties.
De basislagen blijven ongeveer 6 dagen goed in de koelkast.
Per portie / stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
2968
kJ
709 kcal |
1281
kJ
306 kcal |
Vetten | 46.19 g | 19.91 g |
Koolhydraten | 53.12 g | 22.90 g |
Eiwitten | 17.01 g | 7.33 g |
Wij zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en soortgelijke technologieën gebruiken om te begrijpen hoe jij onze website gebruikt. Zo kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website overeenkomstig aanpassen. Bovendien willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms.
Als je hiermee instemt, klik dan op 'Akkoord'. Je toestemming houdt uitdrukkelijk ook een mogelijke gegevensoverdracht in naar de Verenigde Staten in de zin van Art. 49 AVG. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie. Daarin vind je ook meer informatie over gegevensoverdracht aan technologieleveranciers en partners in de Verenigde Staten. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen.
Wij hebben deze cookies en soortgelijke technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk en je kunt deze niet uitschakelen.
Daarnaast willen wij graag meer weten over de manier waarop je onze website gebruikt, om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Daartoe maken wij gebruik van cookies en soortgelijke technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en ons zo helpen ons aanbod voor jou te verbeteren.
Wij maken ook gebruik van technologieleveranciers die jouw gegevens in de Verenigde Staten kunnen verwerken. In dat geval bestaat het risico dat de veiligheidsdiensten in de VS op grote schaal en zonder voorafgaande kennisgeving toegang krijgen tot jouw gegevens, en dat je daartegen in de Verenigde Staten wellicht geen doeltreffende juridische stappen kunt ondernemen.
Ja
Nee
Om ervoor te zorgen dat wij onze marketingcampagnes op jouw behoeften kunnen afstemmen, gaan wij na hoe jij op onze website terechtkomt en hoe je met onze advertenties omgaat. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bv. om jouw account of profiel op hun platform te personaliseren.
Wij werken ook samen met partners die jouw gegevens in de Verenigde Staten kunnen verwerken. In dat geval bestaat het risico dat de veiligheidsdiensten in de VS op grote schaal en zonder voorafgaande kennisgeving toegang krijgen tot jouw gegevens, en dat je daartegen in de Verenigde Staten wellicht geen doeltreffende juridische stappen kunt ondernemen.
Ja
Nee