Flag

Appeltaart met emoji's

16 porties
Moeilijk
360
Gebakken appeltaart met chocolade emoji versiering
Dit recept staat in het teken van leuke kerstliedjes en aanstekelijke klassiekers. Smul met z'n allen van een appeltaart met emoji's en een vulling van gebakken appels en kaneel. Met vanillebotercrème en chocoladen emoji's rondom is het ook nog eens een leuk puzzelspelletje om samen met je gezin ...
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
300 gboter
200 gbruine suiker
8 gDr. Oetker Vanillesuiker
6eieren
300 gappelmoes
360 gbloem
3 koffiel.Dr. Oetker Backin Bakpoeder (16g)
1 koffiel.kaneel
350 gappels
15 gnatriumbicarbonaat
Voor de botercrème
1Dr. Oetker Vanillestokje
500 gzachte boter
snufjezout
300 gpoedersuiker
10 gcitroenzuur
Voor de appelmoes
800 gappels
2 eetl.bruine suiker
1 koffiel.kaneel
Decoratie
100 gchocolade, puur couverture
suikerdecoraties

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Vanillesuiker
Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder (16g)
Picture - Dr. Oetker Vanillestokje
1

Voor het deeg

Verwarm de oven voor (boven-/onderwarmte: 170 °C). Klop voor het deeg de boter, bruine suiker en vanillesuiker met het gardeopzetstuk van je handmixer in een grote kom op tot een luchtig, romig mengsel. Meng de eieren er één voor één door. Roer de appelmoes door het eimengsel. Meng de bloem met het bakpoeder, de baksoda en de kaneel, zeef ze en schep alles door het mengsel. Was, droog, schil en ontpit de appels. Rasp ze vervolgens fijn en schep ze door het taartbeslag. 

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C

2

Giet het beslag in een met bakpapier beklede springvorm en strijk het van boven glad. Bak ongeveer 50 minuten in het midden van de oven. Misschien moet je de taart na 35 minuten afdekken met aluminiumfolie om te voorkomen dat ze te donker wordt. 

3

Voor de botercrème

Snij voor de botercrème het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de zaadjes eruit. Doe de vanillezaadjes in een kom, samen met de boter, het zout, de bloemsuiker en het citroenzuur. Klop alles met het gardeopzetstuk van je handmixer op tot een licht en romig mengsel. Zet opzij. 

4

Voor de appelmoes

Voor de appelmoes: schil de appels, snij ze in vieren, verwijder het klokhuis en snij ze vervolgens in fijne blokjes. Karamelliseer de suiker in een pan, op een matig vuur. Voeg de appel, de kaneel en het uitgeschraapte vanillestokje toe en dek af. Laat op een matig vuur in ongeveer 10 minuten zacht worden. Roer af en toe. Haal daarna het vanillestokje uit de pan. 

5

Haal de taart intussen uit de springvorm en snij ze horizontaal door, zodat je drie gelijke lagen krijgt. Leg een van die lagen op een taartkarton. Verdeel appelmoes over de eerste laag, leg de tweede laag erop en druk zachtjes aan. Smeer 4 eetlepels botercrème op deze laag en leg dan de derde laag erop. Laat de taart ongeveer 1 uur afkoelen. 

6

For the decoration

Snij de couverture van pure chocolade in fijne stukjes en laat ze smelten in een kom (au bain-marie). Plaats het emojivormpje in een doorzichtig plastic hoesje. Doe de gesmolten couverture in een spuitzak en spuit ze op het vormpje. Laat de emoji's vervolgens 10 minuten afkoelen. Strijk de rest van de botercrème op de bovenkant en zijkanten glad met een paletmes. Haal de emoji's kort voor het serveren uit de koelkast, verwijder ze voorzichtig van het vel en druk ze op de zijkant van de taart. Versier de taart naar wens met suikerdecoraties. 


Tip

De basislagen blijven ongeveer 6 dagen goed in de koelkast.