Appeltaart met emoji's

(0)
4 4 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Gebakken appeltaart met chocolade emoji versiering

16 porties

moeilijk 120 min.

Dit recept staat in het teken van leuke kerstliedjes en aanstekelijke klassiekers. Smul met z'n allen van een appeltaart met emoji's en een vulling van gebakken appels en kaneel. Met vanillebotercrème en chocoladen emoji's rondom is het ook nog eens een leuk puzzelspelletje om samen met je gezin of vrienden de tijd te verdrijven. De spelregels? Kies een kerstliedje en teken met de vormpjes de emoji's in gesmolten chocolade. Wie van je gasten raadt als eerste de oplossing? Ondertussen kun je genieten van een stukje taart en wegdromen op het deuntje 'Rockin’ around the Christmas tree …'

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Appeltaart met emoji's

Voor het deeg:

300 g boter
200 g bruine suiker
8 g Dr. Oetker Vanillesuiker
6 eieren
300 g appelmoes
360 g bloem
3 koffiel. Dr. Oetker Backin Bakpoeder (16g)
1 koffiel. kaneel
350 g appels
15 g natriumbicarbonaat

Voor de botercrème:

1 Dr. Oetker Vanillestokje
500 g zachte boter
snufje zout
300 g poedersuiker
10 g citroenzuur

Voor de appelmoes:

800 g appels
2 eetl. bruine suiker
1 koffiel. kaneel

Decoratie:

100 g chocolade, puur couverture
suikerdecoraties
Het sjabloon voor dit recept

Bereidingswijze

Bereiding

1

Voor het deeg

Verwarm de oven voor (boven-/onderwarmte: 170 °C). Klop voor het deeg de boter, bruine suiker en vanillesuiker met het gardeopzetstuk van je handmixer in een grote kom op tot een luchtig, romig mengsel. Meng de eieren er één voor één door. Roer de appelmoes door het eimengsel. Meng de bloem met het bakpoeder, de baksoda en de kaneel, zeef ze en schep alles door het mengsel. Was, droog, schil en ontpit de appels. Rasp ze vervolgens fijn en schep ze door het taartbeslag. 

Elektrische oven: 170 °C

2

Giet het beslag in een met bakpapier beklede springvorm en strijk het van boven glad. Bak ongeveer 50 minuten in het midden van de oven. Misschien moet je de taart na 35 minuten afdekken met aluminiumfolie om te voorkomen dat ze te donker wordt. 

3

Voor de botercrème

Snij voor de botercrème het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de zaadjes eruit. Doe de vanillezaadjes in een kom, samen met de boter, het zout, de bloemsuiker en het citroenzuur. Klop alles met het gardeopzetstuk van je handmixer op tot een licht en romig mengsel. Zet opzij. 

4

Voor de appelmoes

Voor de appelmoes: schil de appels, snij ze in vieren, verwijder het klokhuis en snij ze vervolgens in fijne blokjes. Karamelliseer de suiker in een pan, op een matig vuur. Voeg de appel, de kaneel en het uitgeschraapte vanillestokje toe en dek af. Laat op een matig vuur in ongeveer 10 minuten zacht worden. Roer af en toe. Haal daarna het vanillestokje uit de pan. 

5

Haal de taart intussen uit de springvorm en snij ze horizontaal door, zodat je drie gelijke lagen krijgt. Leg een van die lagen op een taartkarton. Verdeel appelmoes over de eerste laag, leg de tweede laag erop en druk zachtjes aan. Smeer 4 eetlepels botercrème op deze laag en leg dan de derde laag erop. Laat de taart ongeveer 1 uur afkoelen. 

6

For the decoration

Snij de couverture van pure chocolade in fijne stukjes en laat ze smelten in een kom (au bain-marie). Plaats het emojivormpje in een doorzichtig plastic hoesje. Doe de gesmolten couverture in een spuitzak en spuit ze op het vormpje. Laat de emoji's vervolgens 10 minuten afkoelen. Strijk de rest van de botercrème op de bovenkant en zijkanten glad met een paletmes. Haal de emoji's kort voor het serveren uit de koelkast, verwijder ze voorzichtig van het vel en druk ze op de zijkant van de taart. Versier de taart naar wens met suikerdecoraties. 

Tip

De basislagen blijven ongeveer 6 dagen goed in de koelkast.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Appeltaart met emoji's

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2968 kJ
709 kcal
1281 kJ
306 kcal
Vetten 46.19 g 19.91 g
Koolhydraten 53.12 g 22.90 g
Eiwitten 17.01 g 7.33 g
Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee