Flag

Appeltulband

8 porties
Gemakkelijk
20
voor 8 personen
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
250 gboter
250 ghoning
5eidooiers
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
citroenrasp (van 1 citroen)
5eiwitten
250 gvolkoren tarwebloem
1 zakjeDr. Oetker Backin Bakpoeder
120 gnoten (grofgehakt)
100 gchocolade (geraspt)
2appels (geschild en in blokjes gesneden)
Voor de decoratie
2 - 3 eetl.honing

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder

Verwarm de oven voor.

Baktijd: 10 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 220 °C

Temperatuur heteluchtoven: 200 °C

1

Boter, honing, eierdooiers, vanillesuiker en citroenschil tot een schuimig mengsel kloppen. De eiwitten stijf kloppen en voorzichtig onder de botermassa roeren. Meel en bakpoeder mengen en met de noten, chocolade en appels door de botermassa roeren.

2

Het beslag in een goed ingevette en met paneermeel bestrooide tulbandvorm doen. Op de onderste richel van de oven bakken.

3

Pas de oventemperatuur aan na 10 min. bakken.

Baktijd: 45 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

Temperatuur heteluchtoven: 150 °C

4

De afgekoelde tulband met honing bestrijken.