Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Basisrecept brooddeeg met gedroogde gist

Eenvudig zelf brood bakken

15 sneetjes

enige ervaring gewenst 15 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Basisrecept brooddeeg met gedroogde gist

Voor het gistdeeg:

1 ei
200 ml melk
7 g Dr. Oetker Gist
500 g bloem
80 g suiker
80 g boter - gesmolten
een beetje zout

preparation

Bereiding

1

Splits de eidooier van het eiwit. Verwarm de melk in een pan tot deze lauwwarm is. Kneed de gist de bloem, melk, suiker, eigeel, boter en zout samen tot een elastisch deeg en het oppervlak glad en niet meer plakkerig is. Leg het deeg in een schone kom, dek af met een keukenhanddoek en laat het ongeveer een uur rijzen op ca. 30-35 ° C tot het in grootte is verdubbeld.

2

 Kneed het deeg opnieuw en vorm er een rond brood van. Verwarm de oven voor. Plaats het brood op een bakplaat bekleed met bakpapier. Maak met een scherp mes een kruis op de bovenkant van ongeveer 5 mm diep. Bestrijk de bovenkant met eiwit en bak ca. 30 minuten

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven: 155 °C

Baktijd: ongeveer 30 minuten

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Basisrecept brooddeeg met gedroogde gist

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 398 kJ
95 kcal
1277 kJ
305 kcal
Vetten 2.77 g 8.94 g
Koolhydraten 4.94 g 15.94 g
Eiwitten 11.96 g 38.58 g