Flag

Braambessenconfituur

ongeveer 4 stukken
Gemakkelijk
20
voor 4 kleine potjes
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de bereiding
1 kgbraambessen
1 verpakkingDr. Oetker Gelfix Geleisuiker

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker
1

Voor de confituur

Sorteer de braambessen en was ze enkel wanneer het absoluut nodig is. Plet ze lichtjes met een vork. Wrijf voor een confituur zonder pitjes de vruchtenmoes door een zeef. Meng in een pan met de geleersuiker en kook al roerend op. Zodra de confituur goed kookt, laat nog 1 minuut borrelend doorkoken. Verwijder het schuim indien nodig. Giet onmiddellijk tot aan de rand in klaargemaakte potjes en sluit af.


Onze ervaring

Deze confituur kan ook op alle andere manieren bereid worden. Voor een zuurdere confituur is het aangeraden enkele niet volledig rijpe bessen en een weinig citroensap toe te voegen.