COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Braambessenconfituur

(0)
0 0 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

voor 4 kleine potjes

ongeveer 4 stukken

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Braambessenconfituur

Voor de bereiding:

1 kg braambessen
1 verpakking Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker

preparation

Bereiding

1

Voor de confituur

Sorteer de braambessen en was ze enkel wanneer het absoluut nodig is. Plet ze lichtjes met een vork. Wrijf voor een confituur zonder pitjes de vruchtenmoes door een zeef. Meng in een pan met de geleersuiker en kook al roerend op. Zodra de confituur goed kookt, laat nog 1 minuut borrelend doorkoken. Verwijder het schuim indien nodig. Giet onmiddellijk tot aan de rand in klaargemaakte potjes en sluit af.

Onze ervaring

Deze confituur kan ook op alle andere manieren bereid worden. Voor een zuurdere confituur is het aangeraden enkele niet volledig rijpe bessen en een weinig citroensap toe te voegen.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Braambessenconfituur

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2680 kJ
640 kcal
716 kJ
171 kcal
Vetten 2.50 g 0.67 g
Koolhydraten 143.75 g 38.33 g
Eiwitten 3 g 0.80 g