Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Braambessenconfituur

voor 4 kleine potjes

ongeveer 4 stukken

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Braambessenconfituur

Voor de bereiding:

1 kg braambessen
1 verpakking Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker

preparation

Bereiding

1

Voor de confituur

Sorteer de braambessen en was ze enkel wanneer het absoluut nodig is. Plet ze lichtjes met een vork. Wrijf voor een confituur zonder pitjes de vruchtenmoes door een zeef. Meng in een pan met de geleersuiker en kook al roerend op. Zodra de confituur goed kookt, laat nog 1 minuut borrelend doorkoken. Verwijder het schuim indien nodig. Giet onmiddellijk tot aan de rand in klaargemaakte potjes en sluit af.

Onze ervaring

Deze confituur kan ook op alle andere manieren bereid worden. Voor een zuurdere confituur is het aangeraden enkele niet volledig rijpe bessen en een weinig citroensap toe te voegen.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Braambessenconfituur

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2680 kJ
640 kcal
716 kJ
171 kcal
Vetten 2.50 g 0.67 g
Koolhydraten 143.75 g 38.33 g
Eiwitten 3 g 0.80 g