Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Cake met appeltjes en rabarber

Een heerlijke cake die doet denken aan je grootouders.

8 - 12 stukken

eenvoudig 50 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Cake met appeltjes en rabarber

Voor de cake:

2 appels
2 stelen rabarber
200 g bloem
½ zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
200 g suiker
80 ml olie arachide
2 eieren
1 zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
Dr. Oetker Bakspray

Voor de afwerking:

30 g boter
80 g suiker
1 ei

preparation

Bereiding

1

Schil de appels en de rabarber en snijd alles in blokjes (niet te klein). Indien de rabarberstengels nog heel dun zijn, hoef je ze niet te schillen.

2

Roer de ingrediënten in volgorde bij elkaar en schep er de appel- en rabarberblokjes onder.

3

Bestuif de bakvorm met bakspray. Wacht 1 minuut en giet het beslag in de vorm. Bak ongeveer 50 minuten op 170° C.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven: 160 °C

Plaats in de oven: In het midden

Baktijd: 50 minuten

4

Ondertussen, smelt de boter, maar laat niet te warm worden. Roer er de suiker en het ei bij. Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de cake wanneer de cake voor ongeveer de helft gebakken is.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Cake met appeltjes en rabarber

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1344 kJ
321 kcal
1063 kJ
254 kcal
Vetten 12.81 g 10.16 g
Koolhydraten 34.13 g 27.09 g
Eiwitten 14.34 g 11.38 g