Charlotte met frambozen en chocolade

(0)
5 1 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Probeer dit recept dit jaar met kerst.

12 porties

moeilijk 15 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Charlotte met frambozen en chocolade

Voor het deeg:

2 eieren
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
55 g suiker
40 g bloem
½ zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
een beetje poedersuiker

Voor de vulling:

1 bereiding voor Dr. Oetker Banketbakkersroom
500 ml melk
6 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
200 g frambozen
750 ml vloeibare room
100 g suiker

Voor de decoratie:

30 g frambozen
100 g chocoladevlokken

Bereidingswijze

Bereiding

1

Lange vingers deeg

Klop de eigelen op met 25 g suiker en 1 zakje Vanille Suiker.

2

Klop de eiwitten op met 55 g suiker.

3

Meng beide bereiding tot een luchtig geheel en voeg er de gezeefde bloem en Backin door.

4

Doe het geheel in een spuitzak en bedek een bakplaat met bakpapier.

Teken 2 cirkel even groot als de bodem van je bakvorm (18cm) op je bakpapier. En spuit het deeg in een spiraal = bodem en midden van de Charlotte

Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Voor de rand / band tegen een band van 8 cm over de breedte van je bakplaat op het bakpapier en spuit dan de koekjes tegen elkaar.

5

Voor de bavarois

Giet de bereiding voor Banketbakkersroom in een mengkom en voeg de melk toe. Meng het geheel tot de room glad is. Zet de bereiding gedurende ca. 15 min. in de koelkast. Meng de afgekoelde room daarna kort opnieuw en deze is klaar.

6

Week de gelatine in koude water.

7

Neem 250 g banketbakkersroom en plet 200 g frambozen eronder. (laat 50g frambozen opzij voor de afwerking)

8

Klop de room half op met suiker, knijp de gelatine uit en smelt op een zacht vuurtje.

9

Voeg de Gelatine straalsgewijze toe aan de banketbakkersroom en laat enkele ogenblikken stollen alvorens de halfopgeklopte slagroom toe te voegen.

10

De charlotte

Plaats de band lange vingers langs de rand van de bakvorm en de bodem. Vul de taart met de helft van de frambozenbavarois. Leg terug een cirkel lange vingers biscuit en doe er de rest van de bavarois op.

11

Laat de taart opstijven in de koelkast. Werk af met chocoladevlokken en frambozen.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Charlotte met frambozen en chocolade

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1591 kJ
380 kcal
925 kJ
221 kcal
Vetten 25.87 g 15.04 g
Koolhydraten 29.34 g 17.06 g
Eiwitten 19.06 g 11.08 g
Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee