Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Citroen cake

Luchtige cake.

10 - 12 porties

eenvoudig 45 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Citroen cake

Voor het deeg:

4 eieren
125 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
200 ml vloeibare room
8 druppels Dr. Oetker Citroenaroma
Dr. Oetker Bakspray
een beetje poedersuiker

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 150 ° C. Scheid het eiwit van het eigeel.

2

Klop de eiwitten op tot schuim.

3

Voeg zachtjes de suiker en de Vanille Suiker toe en blijf kloppen.

4

Voeg het eigeel toe en blijf kloppen.

5

Voeg voorzichtig de bloem en Backin toe en blijf kloppen.

6

Gebruik een springvorm. Bedek de bodem met bakpapier. Doe de bakspray in de springvorm.

7

Laat de cake afkoelen en voeg een beetje poedersuiker toe.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Citroen cake

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 603 kJ
144 kcal
1093 kJ
261 kcal
Vetten 8.96 g 16.29 g
Koolhydraten 12.59 g 22.90 g
Eiwitten 4.25 g 7.72 g