Crumble taart met banketbakkersroom

(0)
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

De ultieme comfort food! Ideaal als dessert!

12 porties

enige ervaring gewenst 60 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Crumble taart met banketbakkersroom

Voor het deeg:

100 ml melk
1 zakje Dr. Oetker Gist
200 g tarwebloem
snufje zout
2 eetl. olijfolie
1 eidooier
15 g boter

Voor de banketbakkersroom:

1 bereiding voor Dr. Oetker Banketbakkersroom
500 ml melk

Voor de crumble:

150 g tarwebloem
110 g suiker
snufje zout
100 g boter froid
poedersuiker (om te decoreren)

Materiaal:

Taartvorm Diameter van 24-26 cm

Bereidingswijze

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 145° op hete lucht. Vet de bakvorm in met een klontje boter en bloem of met Dr. Oetker Bakspray. 

2

Voor het deeg

Verwarm de melk tot hij warm is en voeg de gist toe. Zet opzij.

3

Meng de bloem met het zout.
Maak een kuiltje en voeg de olijfolie, eidooier en boter toe. Giet er langzaam de warme melk bij en roer, zodat er een beetje bloem in het midden komt. Meng tot een homogene deeg.
Kneed het deeg en maak er een bal van.
Dek af en laat het deeg 30 minuten op een droge en warme plaats.

4

Voor de banketbakkersroom

Volg de aanwijzingen op de verpakking van Dr. Oetker Banketbakkersroom.

5

Voor de crumble

Meng de bloem, suiker en zout. Snijd de boter in blokjes en voeg ze bij het mengsel. Meng met de hand of in een keukenmachine tot een kruimelig deeg, zorg ervoor dat alles goed gemengd is.

6

 Zodra het deeg gerezen is, de taartvorm bedekken door het met de hand aan te drukken. Snijd de randen die uit de pan steken eraf.
Maak een paar gaatjes in de bodem met een vork.

7

Vul de vorm met de banketbakkersroom en bedek met kruimeldeeg.

8

Bak de taart ongeveer 25 minuten en laat hem dan afkoelen in de pan.

9

Als de taart is afgekoeld, haalt u hem uit de pan door er een bord op te leggen en hem om te draaien. Verwijder de pan. Leg er een taartplaat op en keer opnieuw om. Laat afkoelen in de koelkast.

10

 Bestrooi de kruimeltaart voor het serveren met poedersuiker.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Crumble taart met banketbakkersroom

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1110 kJ
265 kcal
988 kJ
236 kcal
Vetten 11.40 g 10.18 g
Koolhydraten 17.38 g 15.52 g
Eiwitten 22.84 g 20.40 g
Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee