Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Cupcakes met Café Liegeois

voor 12 stuks

12 cupcakes

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Cupcakes met Café Liegeois

Voor de cupcakes:

1 bereiding voor Dr. Oetker CupCakes Natuur
2 eieren
75 ml melk
75 g boter
4 koffiel. oploskoffie

Voor de versiering:

Dr. Oetker Regenboogfantasie
1 bereiding voor Dr. Oetker Slagschuim
een beetje cacaopoeder
80 ml melk

preparation

Bereiding

Oventemperatuur en baktijd

elektrische oven ca. 160° C heteluchtoven ca.140° Baktijd: ca. 30 minuten

1

Plaats de 12 vormpjes op een bakplaat. Verwarm de oven voor zoals aangegeven. Roer de oploskoffie door de 75 ml melk. Giet de Cupcakes deegmix in een kom, voeg de zachte boter, de eieren en de melk met koffie toe. Klop alles gedurende ca. 1 minuut met de elektrische klopper terwijl je de snelheid tot het maximum opdrijft. Het deeg moet glad zijn. Vul de 12 vormpjes voor 2/3. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en laat gedurende ca. 30 minuten bakken. Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.

2

Serveer de cupcake origineel in een kopje. Roer de inhoud van een zakje Slagschuim door 80 ml koude melk. Klop met de elektrische klopper tot stevige massa. Blijf gedurende ca. 4 minuten kloppen. Doe de Slagschuim in een spuitzak en versier hiermee de cupcakes. Bestrooi met wat cacaopoeder en leg een chocoladering Regenboogfantasie bovenop de Slagschuim.

Tip van de chef: Mokka crème

Voeg 1 koffielepel van oploskoffie toe aan de melk die u gebruikt voor de Klop-Klop.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Cupcakes met Café Liegeois

Per Portie / Stuk Per 100 g / ml
Energie 695kJ
166kcal
1160kJ
277kcal
Vetten 10.38g 17.30g
Koolhydraten 15.05g 25.08g
Eiwitten 2.08g 3.46g