Flag

Cupcakes met Café Liegeois

12 cupcakes
Gemakkelijk
20
voor 12 stuks
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de cupcakes
1 bereiding voorDr. Oetker CupCakes Natuur
2eieren
75 mlmelk
75 gboter
4 koffiel.oploskoffie
Voor de versiering
Dr. Oetker Regenboogfantasie
1 bereiding voorDr. Oetker Slagschuim
een beetjecacaopoeder
80 mlmelk

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker CupCakes Natuur
Picture - Dr. Oetker Regenboogfantasie
Picture - Dr. Oetker Slagschuim

Oventemperatuur en baktijd

elektrische oven ca. 160° C heteluchtoven ca.140° Baktijd: ca. 30 minuten

1

Plaats de 12 vormpjes op een bakplaat. Verwarm de oven voor zoals aangegeven. Roer de oploskoffie door de 75 ml melk. Giet de Cupcakes deegmix in een kom, voeg de zachte boter, de eieren en de melk met koffie toe. Klop alles gedurende ca. 1 minuut met de elektrische klopper terwijl je de snelheid tot het maximum opdrijft. Het deeg moet glad zijn. Vul de 12 vormpjes voor 2/3. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en laat gedurende ca. 30 minuten bakken. Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.

2

Serveer de cupcake origineel in een kopje. Roer de inhoud van een zakje Slagschuim door 80 ml koude melk. Klop met de elektrische klopper tot stevige massa. Blijf gedurende ca. 4 minuten kloppen. Doe de Slagschuim in een spuitzak en versier hiermee de cupcakes. Bestrooi met wat cacaopoeder en leg een chocoladering Regenboogfantasie bovenop de Slagschuim.


Tip van de chef: Mokka crème

Voeg 1 koffielepel van oploskoffie toe aan de melk die u gebruikt voor de Klop-Klop.