Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Dennenappelcake

Echt winters

8 stukken

enige ervaring gewenst 60 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Dennenappelcake

Voor het deeg:

6 eidooiers
75 g poedersuiker
1 zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
6 eiwitten
75 g suiker
160 g bloem gezeefd

Om te besmeren:

abrikozenconfituur

Voor het beleg:

12 ingemaakte halve peren , laten uitlekken

Voor de vulling:

500 ml room
60 - 80 g poedersuiker
5 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
3 eetl. brandewijn
50 g hazelnootpasta

Om te bestrooien:

een beetje cacaopoeder
een beetje poedersuiker

preparation

Bereiding

1

Klop de eidooiers met het poedersuiker en de vanillesuiker romig op. Klop het eiwit en de suiker stijf (snijproef) en roer het voorzichtig in het eidooiermengsel.  Zeef het meel hierover en schep het onder. Verdeel het deeg in twee en smeer het op twee met bakpapier belegde bakplaten in de vorm van een rechthoek (30 x 35 cm).

2

Schuif de eerste plaat in het midden van de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 12 minuten. Stort het gebak op een met suiker bestrooid papier, bestrijk het bakpapier met wat koud water en haal het voorzichtig van het gebak. Doe hetzelfde met de tweede bakplaat.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven: 180 °C

Baktijd: ongeveer 12 minuten

3

Snijd uit het afgekoelde gebak 3 ovalen van ongeveer 30 x 16 cm.  Steek uit de gebakresten kleine ovalen van ongeveer 6 x 4 cm uit. Besmeer één groot ovaal met confituur, dek het af met een tweede ovaal en beleg dit met de uitgelekte peren.

4

Klop de room en het poedersuiker op en deel het in twee.  Maak de gelatine volgens de gebruiksaanwijzing klaar en verwarm dit met de brandewijn. Meng de helft van de slagroom met de hazelnootpasta en de helft van de brandewijngelatine door elkaar. Meng de overige brandewijngelatine met de rest van de slagroom door elkaar.

5

Smeer de hazelnotenroom in de vorm van een koepel over de peren.  Leg het derde biscuitovaal daar bovenop en druk het voorzichtig aan. Smeer vervolgens de brandewijnroom over de koepel. Leg de kleine ovalen schubachtig op de koepel en bestrooi deze met de cacao en het poedersuiker.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Dennenappelcake

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2098 kJ
501 kcal
963 kJ
230 kcal
Vetten 29.82 g 13.68 g
Koolhydraten 36.92 g 16.94 g
Eiwitten 33.71 g 15.46 g