Flag

Dennenappelcake

8 stukken
Gemiddeld
60
Echt winters
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
6eidooiers
75 gpoedersuiker
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
6eiwitten
75 gsuiker
160 gbloem gezeefd
Om te besmeren
abrikozenconfituur
Voor het beleg
12ingemaakte halve peren , laten uitlekken
Voor de vulling
500 mlroom
60 - 80 gpoedersuiker
5 blaadjesDr. Oetker Gelatine
3 eetl.brandewijn
50 ghazelnootpasta
Om te bestrooien
een beetjecacaopoeder
een beetjepoedersuiker

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
Picture - Dr. Oetker Gelatine
1

Klop de eidooiers met het poedersuiker en de vanillesuiker romig op. Klop het eiwit en de suiker stijf (snijproef) en roer het voorzichtig in het eidooiermengsel.  Zeef het meel hierover en schep het onder. Verdeel het deeg in twee en smeer het op twee met bakpapier belegde bakplaten in de vorm van een rechthoek (30 x 35 cm).

2

Schuif de eerste plaat in het midden van de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 12 minuten. Stort het gebak op een met suiker bestrooid papier, bestrijk het bakpapier met wat koud water en haal het voorzichtig van het gebak. Doe hetzelfde met de tweede bakplaat.

Baktijd: ongeveer 12 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C

Temperatuur heteluchtoven: 180 °C

3

Snijd uit het afgekoelde gebak 3 ovalen van ongeveer 30 x 16 cm.  Steek uit de gebakresten kleine ovalen van ongeveer 6 x 4 cm uit. Besmeer één groot ovaal met confituur, dek het af met een tweede ovaal en beleg dit met de uitgelekte peren.

4

Klop de room en het poedersuiker op en deel het in twee.  Maak de gelatine volgens de gebruiksaanwijzing klaar en verwarm dit met de brandewijn. Meng de helft van de slagroom met de hazelnootpasta en de helft van de brandewijngelatine door elkaar. Meng de overige brandewijngelatine met de rest van de slagroom door elkaar.

5

Smeer de hazelnotenroom in de vorm van een koepel over de peren.  Leg het derde biscuitovaal daar bovenop en druk het voorzichtig aan. Smeer vervolgens de brandewijnroom over de koepel. Leg de kleine ovalen schubachtig op de koepel en bestrooi deze met de cacao en het poedersuiker.