Flag

Donuts uit de oven

12 - 14 stukken
Gemakkelijk
60
Heerlijke gist donuts, gemaakt zonder te frituren maar uit de oven en versierd met glazuur en suikerdecoratie
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de donuts
125 mlmelk
100 gboter
250 gbloem
1 zakjeDr. Oetker Gist
50 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
1ei
Voor de versiering
1 zakjeDr. Oetker Gebaksglazuur
1 verpakkingDr. Oetker Kleurstoffen
1 verpakkingDr. Oetker Chocoladestiften

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gist
Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
Picture - Dr. Oetker Gebaksglazuur
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen
Picture - Dr. Oetker Chocoladestiften
1

Verwarm de melk en smelt de boter (of margarine) erin. Laat het geheel wat afkoelen (tot lauwwarm) en vermeng met de andere ingrediënten voor het deeg.

2

Dek het deeg af en laat het op een warme plaats rijzen totdat het zichtbaar is vergroot.
Vet ondertussen de bakplaat in en warm de oven voor.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C

Temperatuur heteluchtoven: 180 °C

3

Bestrooi het gerezen deeg licht met bloem, haal het uit de kom, kneed nogmaals kort op het werkblad en rol het uit. Steek eerst met een kom verschillende rondjes uit. Gebruik vervolgens een klein glaasje om de middelste rondjes uit te steken. Het overgebleven deeg kan je terug samen kneden en uitrollen om er nog meer donuts uit te steken. Leg de donuts op de ingevette bakplaat.
Leg de bakplaat op het rooster in de oven.

Positie rooster: In het midden

Baktijd: 12 Minuten


Laat de donuts na het bakken afkoelen op een rooster.

4

Verdeel het opgewarmde glazuur in kleine kommen en kleur dit telkens met een andere kleur. Dompel de donuts hierin en versier ze met de chocoladestiften of andere suikerdecoratie.