Feestelijke soezenkrans

(0)
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Een feestelijke soezenkrans voor 8 personen

8 porties

enige ervaring gewenst 60 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Feestelijke soezenkrans

Voor het deeg:

250 ml water
snufje zout
1 koffiel. suiker
70 g boter
100 g bloem
3 eieren (losgeklopt)
½ koffiel. Dr. Oetker Backin Bakpoeder

Voor de vulling:

250 ml room
½ eetl. suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix
300 ml Dr. Oetker Pudding Vanille (afgekoeld)
5 druppels Dr. Oetker Rumaroma

Voor de versiering:

poedersuiker
chocolade
enkele takjes munt

Bereidingswijze

Bereiding

Baktijd en oventemperatuur

Elektrische oven: 200 °C (voorverwarmd). Heteluchtoven: 180 °C (voorverwarmd). Gasoven: stand 4-5 Baktijd:30 min.

1

Verwarm de oven voor op 200 °C en beboter de springvormbodem. Breng het water met zout, suiker en de boter in een steelplan aan de kook en laat de boter smelten. Neem de pan van het vuur, voeg de bloem in een keer toe en roer stevig. Zet de pan weer op het vuur en blijf roeren tot het deeg als een bal van de pan loslaat. Neem de pan van het vuur, voeg geleidelijk de losgeklopte eieren erdoor en klop met een houten lepel of met een garde tot het deeg glanst. Meng dan de Dr. Oetker Backin erdoor.

2

Schep het deeg in de spuitzak. Spuit tegen de rand van de ingevette springvormbodem een brede ring, spuit dan een tweede ring tegen de binnenkant van de eerste en spuit tot slot midden op de twee ringen een derde ring. Bak de soezenkrans op het rooster in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin. Laat de soezenkrans afkoelen.

3

Klop de slagroom stijf met de suiker, de Dr. Oetker Gevanillineerde suiker en de Dr. Oetker Klop-fix. Houd 1/3 van de slagroom apart voor de rozetjes. Meng de rest met de vanillepudding en het Dr. Oetker Rumaroma.

4

Spuit de vulling in de afgekoelde en opengesneden soezenkrans en bestrooi de bovenkant met poedersuiker. Spuit er 8 rozetjes op met de achtergehouden slagroom. Schraap met een glad mes chocoladekrullen van de onderkant van de chocolade reep. Versier de rozetjes met de munt en de chocoladekrullen

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Feestelijke soezenkrans

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1294 kJ
309 kcal
846 kJ
202 kcal
Vetten 22.73 g 14.86 g
Koolhydraten 13.01 g 8.50 g
Eiwitten 17.24 g 11.26 g
Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee