COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.
COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Feestelijke soezenkrans

(0)
0 0 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

voor 8 personen

8 porties

enige ervaring gewenst 60 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Feestelijke soezenkrans

Voor het deeg:

250 ml water
snufje zout
1 koffiel. suiker
70 g boter
100 g bloem
3 eieren (losgeklopt)
½ koffiel. Dr. Oetker Backin Bakpoeder

Voor de vulling:

250 ml room
½ eetl. suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix
300 ml Dr. Oetker Pudding Vanille (afgekoeld)
5 druppels Dr. Oetker Rumaroma

Voor de versiering:

poedersuiker
chocolade
enkele takjes munt

preparation

Bereiding

Baktijd en oventemperatuur

Elektrische oven: 200 °C (voorverwarmd). Heteluchtoven: 180 °C (voorverwarmd). Gasoven: stand 4-5 Baktijd:30 min.

1

Verwarm de oven voor op 200 °C en beboter de springvormbodem. Breng het water met zout, suiker en de boter in een steelplan aan de kook en laat de boter smelten. Neem de pan van het vuur, voeg de bloem in een keer toe en roer stevig. Zet de pan weer op het vuur en blijf roeren tot het deeg als een bal van de pan loslaat. Neem de pan van het vuur, voeg geleidelijk de losgeklopte eieren erdoor en klop met een houten lepel of met een garde tot het deeg glanst. Meng dan de Dr. Oetker Backin erdoor.

2

Schep het deeg in de spuitzak. Spuit tegen de rand van de ingevette springvormbodem een brede ring, spuit dan een tweede ring tegen de binnenkant van de eerste en spuit tot slot midden op de twee ringen een derde ring. Bak de soezenkrans op het rooster in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin. Laat de soezenkrans afkoelen.

3

Klop de slagroom stijf met de suiker, de Dr. Oetker Gevanillineerde suiker en de Dr. Oetker Klop-fix. Houd 1/3 van de slagroom apart voor de rozetjes. Meng de rest met de vanillepudding en het Dr. Oetker Rumaroma.

4

Spuit de vulling in de afgekoelde en opengesneden soezenkrans en bestrooi de bovenkant met poedersuiker. Spuit er 8 rozetjes op met de achtergehouden slagroom. Schraap met een glad mes chocoladekrullen van de onderkant van de chocolade reep. Versier de rozetjes met de munt en de chocoladekrullen

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Feestelijke soezenkrans

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1294 kJ
309 kcal
846 kJ
202 kcal
Vetten 22.73 g 14.86 g
Koolhydraten 13.01 g 8.50 g
Eiwitten 17.24 g 11.26 g