Geglazuurde appelcake

(0)
0 0 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Geglazuurd met abrikozenconfituur voor Kerstmis

ongeveer 12 porties

enige ervaring gewenst 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Geglazuurde appelcake

Voor de vulling:

1 kg appels s

Voor het deeg:

250 g zachte boter of margarine
200 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
5 eieren (grootte M)
250 g de tarwebloem
2 koffiel. Dr. Oetker Backin Bakpoeder (afgestreken)

Voor het abrikoteren:

1 eetl. abrikozenconfituur
ongeveer 1 eetl. water

Voor het glazuur:

75 g poedersuiker
2 eetl. rum of citroensap
ongeveer ½ eetl. water (heet)

Bereidingswijze

Bereiding

1

Voorbereiding

Schil de appels en snij ze in acht stukken. Ze worden gebruikt voor de vulling. Vet de springvorm in. Verwarm de oven voor.

Baktijd en oventemperatuur

Boven-/onderwarmte: ongeveer 180 °C // Hetelucht: ongeveer 160 °C // Plaats in de oven: onderste derde van de oven. // Baktijd: ongeveer 65 min.

2

Cakedeeg

Mix de boter of de margarine in een mengkom met de kloppers tot een glad mengsel. Voeg beetje bij beetje de suiker en de vanillinesuiker onder voortdurend mixen toe, tot je een smeuïge massa verkrijgt. Mix elk ei ongeveer ½ minuut op de hoogste stand onder de massa. Meng het meel met het Backin-bakpoeder en mix in 2 porties kort op de middelste stand onder de massa. Strijk de helft van het deeg glad in de springvorm. Leg de appels er in 2 lagen op, verdeel de rest van het deeg daarover en strijk glad. Schuif de vorm op het rooster in de oven.

3

Abricoteren

Maak de springvormrand los en verwijder hem. Abricoteer de cake terwijl hij nog heet is. Strijk de abrikozenconfituur door een zeef en laat even koken met het water in een kleine pot. Strijk het mengsel onmiddellijk over de cake. Laat hem vervolgens afkoelen op een rooster.

4

Glazuur

Zeef de poedersuiker en roer er de rum of het citroensap en zo veel water door tot een dunne massa ontstaat. Giet het glazuur over de cake.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Geglazuurde appelcake

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1704 kJ
407 kcal
950 kJ
227 kcal
Vetten 20.23 g 11.30 g
Koolhydraten 35.99 g 20.11 g
Eiwitten 15.28 g 8.54 g
Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee