Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Grissini

Grissini is een Italiaanse broodspecialiteit, die als kleine snack met flinterdunne schijfjes parmaham omwikkeld, wordt aangeboden. Grissini kan voor het bakken ook met sesamzaadjes, maanzaadjes, grof zout of komijnzaad bestrooid worden.

15 - 20 stukken

enige ervaring gewenst 60 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Grissini

Voor de grissini:

2 zakjes Dr. Oetker Gist
250 ml water (lauwwarm)
500 g bloem
1 koffiel. zout
40 g margarine
1 eidooier
1 eetl. halfvolle melk

preparation

Bereiding

Baktijd en oventemperatuur

Elektrische oven: 200 °C (voorverwarmen) / Heteluchtoven: 180 °C (niet voorverwarmen) / Gasoven: stand 3 (voorverwarmen) / Baktijd: 12 – 15 minuten

1

Zeef de bloem in een mengkom en meng de gist eronder. Voeg het water, de margarine en het zout toe. Kneed de ingrediënten met een mixer eerst op de laagste en daarna op de hoogste stand in ongeveer 5 minuten tot een glad deeg. Laat het deeg toegedekt rusten op een warme plaats tot het zichtbaar gerezen is.

2

Bestrooi het deeg met meel, neemt het uit de mengkom en kneed het op het werkblad nogmaals goed. Verdeel het deeg in stukken en rol het tot lange dunne rollen van ongeveer 20 cm. Leg de deegrolletjes op een met bakpapier bedekte bakplaat en laat het nogmaals 10 minuten rijzen.

3

Meng het eigeel met de melk en bestrijk de deegrolletjes hiermee. Schuif de bakplaat in de oven. Neem na het bakken de grissini van de bakplaat en laat ze op een taartrooster afkoelen.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Grissini

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 528 kJ
126 kcal
1080 kJ
258 kcal
Vetten 2.80 g 5.72 g
Koolhydraten 3.67 g 7.50 g
Eiwitten 21.15 g 43.16 g