COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Halloweencupcakes

Met deze cupcakes is je Halloween avond zeker geslaagd!

12 cupcakes

eenvoudig 30 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Halloweencupcakes

Voor de Cupcakes:

1 bereiding voor Dr. Oetker CupCakes Natuur
2 eieren
75 g zachte boter
75 ml melk

Voor het glazuur:

100 g witte chocolade
100 g melkchocolade
2 koffiel. olie

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven op 160°C.

2

Giet de deegmix in een kom, voeg er de zachte boter (of margarine), de eieren en de melk bij. Meng het geheel ca. 1 min. met de mixer terwijl je de snelheid tot het maximum opdrijft. Het deeg moet glad zijn. Verdeel het deeg met behulp van 2 eetlepels over de 12 cakevormpjes.

3

Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak ca. 30 min. Prik ter controle met een mespunt in het midden van een cupcake. De cupcakes zijn klaar wanneer er geen deeg meer aan het mes kleeft. Ze moeten mooi goudbruin gebakken zijn. Na het afkoelen op een rooster zijn de cupcakes klaar om te versieren!

4

Elektrische oven: 160°C // Hete lucht oven: 140°C // Baktijd: ca. 30 min.

5

voor het glazuur

Verdeel de donkere en witte chocolade in grote stukken. Voeg bij de witte en donkere chocolade telkens een theelepel olie en laat ze apart smelten in een lauw waterbad. Plaats 2 diepvrieszakjes in een glas en vul deze telkens met 1 eetlepel van de gesmolten chocolade. Verdeel met een eetlepel de resterende witte chocolade over 6 cupcakes en verdeel de donkere chocolade over de rest van de cupcakes.

6

voor de decoratie

Versier de nog lichtjes vloeibare chocoladelaag op de cupcakes: Snijd een stukje uit de tip van het vrieszakje met de donkere chocolade en teken bijvoorbeeld een spookgezicht met de bruine chocolade. Teken op dezelfde wijze met de witte chocolade spinnenwebdraden op de donkere chocoladelaag van de cupcakes. Maak een vijftal cirkles en gebruik vervolgens een tandenstoker om de draden te verbinden door van het midden naar de buitenkant van het spinnenweb te bewegen. Laat daarna de chocoladelaag hard worden.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Halloweencupcakes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 808 kJ
193 kcal
1302 kJ
311 kcal
Vetten 13.37 g 21.56 g
Koolhydraten 14.65 g 23.64 g
Eiwitten 2.49 g 4.02 g