Halloweencupcakes

(0)
0 0 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Met deze cupcakes is je Halloween avond zeker geslaagd!

12 cupcakes

eenvoudig 30 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Halloweencupcakes

Voor de Cupcakes:

1 bereiding voor Dr. Oetker CupCakes Natuur
2 eieren
75 g zachte boter
75 ml melk

Voor het glazuur:

100 g witte chocolade
100 g melkchocolade
2 koffiel. olie

Bereidingswijze

Bereiding

1

Verwarm de oven op 160°C.

2

Giet de deegmix in een kom, voeg er de zachte boter (of margarine), de eieren en de melk bij. Meng het geheel ca. 1 min. met de mixer terwijl je de snelheid tot het maximum opdrijft. Het deeg moet glad zijn. Verdeel het deeg met behulp van 2 eetlepels over de 12 cakevormpjes.

3

Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak ca. 30 min. Prik ter controle met een mespunt in het midden van een cupcake. De cupcakes zijn klaar wanneer er geen deeg meer aan het mes kleeft. Ze moeten mooi goudbruin gebakken zijn. Na het afkoelen op een rooster zijn de cupcakes klaar om te versieren!

4

Elektrische oven: 160°C // Hete lucht oven: 140°C // Baktijd: ca. 30 min.

5

voor het glazuur

Verdeel de donkere en witte chocolade in grote stukken. Voeg bij de witte en donkere chocolade telkens een theelepel olie en laat ze apart smelten in een lauw waterbad. Plaats 2 diepvrieszakjes in een glas en vul deze telkens met 1 eetlepel van de gesmolten chocolade. Verdeel met een eetlepel de resterende witte chocolade over 6 cupcakes en verdeel de donkere chocolade over de rest van de cupcakes.

6

voor de decoratie

Versier de nog lichtjes vloeibare chocoladelaag op de cupcakes: Snijd een stukje uit de tip van het vrieszakje met de donkere chocolade en teken bijvoorbeeld een spookgezicht met de bruine chocolade. Teken op dezelfde wijze met de witte chocolade spinnenwebdraden op de donkere chocoladelaag van de cupcakes. Maak een vijftal cirkles en gebruik vervolgens een tandenstoker om de draden te verbinden door van het midden naar de buitenkant van het spinnenweb te bewegen. Laat daarna de chocoladelaag hard worden.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Halloweencupcakes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 808 kJ
193 kcal
1302 kJ
311 kcal
Vetten 13.37 g 21.56 g
Koolhydraten 14.65 g 23.64 g
Eiwitten 2.49 g 4.02 g
Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee