Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Hamcroissants

voor 8 gevulde croissants

15 stukken

eenvoudig 40 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Hamcroissants

Voor het deeg:

250 g bloem
½ zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
snufje zout
1 ei
250 g boter (koud)
250 g magere plattekaas

Voor de vulling:

150 g ham
2 eieren (hardgekookt)
½ paprika
3 augurkjes
1 eetl. mosterd
peper en zout naar eigen smaak
een beetje peterselie (fijngehakt)
1 eetl. zure room

preparation

Bereiding

Oventemperatuur en baktijd

Elektrische oven: 180 °C // Heteluchtoven: 165 °C // Gasoven: stand 3 // Baktijd: 20 - 25 minuten

1

Voor het deeg

Zeef de bloem met de Backin boven een mengkom. Maak een kuiltje in het midden en doe hier het zout en het ei in en meng dit met een beetje bloem snel tot een dikke brij. Leg hierop de in stukken gesneden boter en de platte kaas. Dek het geheel af met een beetje bloem en kneed de ingrediënten vanuit het midden snel tot een samenhangend deeg. Laat het deeg vervolgens 30 minuten rusten op een koele plaats. Kneed het deeg opnieuw en laat het daarna weer 30 minuten rusten.

2

Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht tot een dikte van 2 mm uit. Snijd er cirkels uit ter grootte van een springvormbodem (26 cm doorsnede). Snijd elke cirkel vier keer door, zodat er 8 punten ontstaan.

3

Voor de vulling

Snijd voor de vulling de ham, de eieren, augurken en paprika klein en roer de mosterd, zout en peper naar smaak, de peterselie en de zure room er door. Bestrijk de deegpunten vanaf de brede kant tot het midden met melk. Leg op de breedste kant een beetje vulling en rol het deeg vanaf deze kant op tot een croissant.

4

Bestrijk de hamcroissants met melk en leg ze op een met koud water omgespoelde bakplaat. Bak de croissants in het midden van de voorverwarmde oven.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Hamcroissants

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1001kJ
239kcal
1248kJ
298kcal
Vetten 16.92g 21.15g
Koolhydraten 3.55g 4.43g
Eiwitten 16.58g 20.73g