COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Kersentruffels

(0)
0 0 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

voor 30 stuks

30 stukken

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Kersentruffels

Voor het truffelbeslag:

125 g zachte boter
125 g poedersuiker
1 zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
1 fles Dr. Oetker Rumaroma
1 eetl. cacaopoeder
125 g chocolade ( gesmolten pure chocolade )
2 eetl. geschaafde amandelen

Voor het chocolade laagje:

200 g witte chocolade (gesmolten )

Voor de vulling:

30 kersen (cocktailkersen)
4 eetl. rum

preparation

Bereiding

1

Voor het truffelbeslag

Cocktailkersen met rum mengen en een nacht afgedekt laten staan. Roer de boter met poedersuiker, vanillesuiker, rumaroma en de cacao schuimig. Voeg de overige ingrediënten toe en roer het geheel goed door elkaar. Zet het beslag een half uur in de koelkast.

2

Maak de kersen goed droog maken. Maak een kers met een beetje truffelbeslag tot een bolletje. Doe dit telkens met alle kersen tot de kersen en het truffelbeslag op zijn. Zet vervolgens de truffels een uur in de koelkast.

3

Voor de afwerking

Dompel de bolletjes in de chocolade. Maak kort voor het hard worden van de chocolade met een vork een patroon in de truffels.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Kersentruffels

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 322 kJ
77 kcal
1465 kJ
350 kcal
Vetten 4.95 g 22.49 g
Koolhydraten 6.84 g 31.08 g
Eiwitten 0.53 g 2.41 g