Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Kleine kerststronkjes

20

20 porties

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Kleine kerststronkjes

Voor het deeg:

4 eieren
120 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
100 g bloem
20 g cacaopoeder

Voor de crème:

500 ml room
15 g maanzaad (ongeveer 3 eetlepels, gemalen)
3 eetl. rum
3 eetl. poedersuiker
2 zakjes Dr. Oetker Klop-Fix

Om te bestrijken:

frambozenconfituur

Om te beleggen:

250 g frambozen (diepvries)

Voor de decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Chocoladeglazuur
3 eetl. abrikozenconfituur (gezeefd)
350 ml water
2 zakjes Dr. Oetker Taartina
1 verpakking Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)

preparation

Bereiding

Oventemperatuur en baktijd

Elektrische oven: 200 °C / Heteluchtoven: 180 °C / Gasoven: stand 4 / Baktijd: ongeveer 12 minuten

1

Verwarm de oven voor. Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker romig. Mix het meel en de cacao en zeef het over het eimengsel en schep het doorheen. Het deeg gelijkmatig op een met bakpapier beklede bakplaat (30 x 35 cm) strijken. Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven. Het biscuit direct op een met suiker bestrooid papier storten, de bakplaat met koud water begieten en voorzichtig afnemen. Het nog warme biscuit dun met confituur bestrijken.

2

Voor de crème de room met maanzaad, rum, poedersuiker en Klop-Fix volgens voorschrift mixen. De crème gelijkmatig uitstrijken en de bevroren frambozen hierop verdelen. Het biscuit met behulp van het bakpapier in de breedte tot een derde inrollen. De rollade afsnijden en in papier wikkelen. Herhaal dit nog twee keer. De rollade ongeveer 2 uur koud weg zetten.

3

De glazuur bereiden en de rollade hiermee bestrijken. In de nog zachte chocolade met een vork een boomschorspatroon tekenen. Na het verharden van het glazuur de rollade in verschillende grote stukken snijden, op een gebakschaal als gekloofd brandhout neerleggen en met poedersuiker en cacao bestrooien.

4

Om te versieren confituur, water en Taartina volgens voorschrift op de verpakking klaarmaken en kleuren met de rode voedingskleurstof. De kokend hete Taartina in een diep bord gieten en laten afkoelen. Zodra het afgekoeld is kunt u hier vlammetjes uit snijden en de haardblokken daarmee versieren.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Kleine kerststronkjes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 854 kJ
204 kcal
896 kJ
214 kcal
Vetten 13.25 g 13.95 g
Koolhydraten 13.67 g 14.39 g
Eiwitten 9.88 g 10.40 g