Kleine kerststronkjes

(0)
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

20

20 porties

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Kleine kerststronkjes

Voor het deeg:

4 eieren
120 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
100 g bloem
20 g cacaopoeder

Voor de crème:

500 ml room
15 g maanzaad (ongeveer 3 eetlepels, gemalen)
3 eetl. rum
3 eetl. poedersuiker
2 zakjes Dr. Oetker Klop-Fix

Om te bestrijken:

frambozenconfituur

Om te beleggen:

250 g frambozen (diepvries)

Voor de decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Chocoladeglazuur
3 eetl. abrikozenconfituur (gezeefd)
350 ml water
2 zakjes Dr. Oetker Taartina
1 verpakking Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)

Bereidingswijze

Bereiding

Oventemperatuur en baktijd

Elektrische oven: 200 °C / Heteluchtoven: 180 °C / Gasoven: stand 4 / Baktijd: ongeveer 12 minuten

1

Verwarm de oven voor. Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker romig. Mix het meel en de cacao en zeef het over het eimengsel en schep het doorheen. Het deeg gelijkmatig op een met bakpapier beklede bakplaat (30 x 35 cm) strijken. Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven. Het biscuit direct op een met suiker bestrooid papier storten, de bakplaat met koud water begieten en voorzichtig afnemen. Het nog warme biscuit dun met confituur bestrijken.

2

Voor de crème de room met maanzaad, rum, poedersuiker en Klop-Fix volgens voorschrift mixen. De crème gelijkmatig uitstrijken en de bevroren frambozen hierop verdelen. Het biscuit met behulp van het bakpapier in de breedte tot een derde inrollen. De rollade afsnijden en in papier wikkelen. Herhaal dit nog twee keer. De rollade ongeveer 2 uur koud weg zetten.

3

De glazuur bereiden en de rollade hiermee bestrijken. In de nog zachte chocolade met een vork een boomschorspatroon tekenen. Na het verharden van het glazuur de rollade in verschillende grote stukken snijden, op een gebakschaal als gekloofd brandhout neerleggen en met poedersuiker en cacao bestrooien.

4

Om te versieren confituur, water en Taartina volgens voorschrift op de verpakking klaarmaken en kleuren met de rode voedingskleurstof. De kokend hete Taartina in een diep bord gieten en laten afkoelen. Zodra het afgekoeld is kunt u hier vlammetjes uit snijden en de haardblokken daarmee versieren.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Kleine kerststronkjes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 854 kJ
204 kcal
896 kJ
214 kcal
Vetten 13.25 g 13.95 g
Koolhydraten 13.67 g 14.39 g
Eiwitten 9.88 g 10.40 g
Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee