Flag

Lachende perziken

8 - 10 porties
Gemiddeld
60
voor 8 - 10 personen
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het beslag
6eidooiers
80 gpoedersuiker
1 zakjeDr. Oetker Vanillesuiker
6eiwitten
80 gsuiker
180 gbloem
50 gboter (gesmolten)
Voor de crème
10 blaadjesDr. Oetker Gelatine
500 mlyoghurt, mager
140 gsuiker
500 mlwitte wijn (zoet)
geraspte schil van 1 citroen
500 mlslagroom
Voor de decoratie
3 blikkengehalveerde perziken
600 gaardbeien
1 zakjeDr. Oetker Taartina
250 mlperziksap (uit het blik)
een beetjeDr. Oetker Chocoladeglazuur
1 koffiel.rum

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Vanillesuiker
Picture - Dr. Oetker Gelatine
Picture - Dr. Oetker Taartina
Picture - Dr. Oetker Chocoladeglazuur
1

Klop de eigelen op met de bloemsuiker, de Gevanillineerde suiker en het water. Klop de eiwitten stijf en roer deze voorzichtig onder de eigeelmassa. Zeef de bloem erover, doe er boter bij en roer alles goed. Verdeel de massa gelijkmatig in een ingevette, met bloem bestrooide bakvorm (30 x 35 cm). Zet de vorm in het onderste gedeelte van de voorverwarmde oven.

2

Laat de gelatine even inweken zoals vermeld op de verpakking. Meng de yoghurt met de suiker, de zoete witte wijn en de geraspte citroenschil. Verwarm nu de gelatine met 5 eetlepels van het "yoghurt - zoete wijn - mengsel" en roer alles goed door elkaar. Klop de slagroom stijf en schep deze eronder.

3

Dep de perziken af en vang het sap op. Verdeel de perziken over de taart, snijd de aardbeien in schijfjes en leg ze als bloemblaadjes rond de perziken. Bereid de Taartina zoals vermeld op de verpakking en bestrijk daarmee de vruchten. Zet alles in de koelkast.

4

Roer het glazuur glad, doe er de rum bij en giet alles in een spuitzak. Spuit dit nu als ogen en mond op de perziken.


Baktijd en oventemperatuur

Elektrische oven: 200 °C (voorverwarmen) / Gasoven: stand 4 (voorverwarmen) / Baktijd: ongeveer 15 minuten