Lachende perziken

(0)
0 0 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

voor 8 - 10 personen

8 - 10 porties

enige ervaring gewenst 60 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Lachende perziken

Voor het beslag:

6 eidooiers
80 g poedersuiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
6 eiwitten
80 g suiker
180 g bloem
50 g boter (gesmolten)

Voor de crème:

10 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
500 ml yoghurt, mager
140 g suiker
500 ml witte wijn (zoet)
geraspte schil van 1 citroen
500 ml slagroom

Voor de decoratie:

3 blikken gehalveerde perziken
600 g aardbeien
1 zakje Dr. Oetker Taartina
250 ml perziksap (uit het blik)
een beetje Dr. Oetker Chocoladeglazuur
1 koffiel. rum

Bereidingswijze

Bereiding

1

Klop de eigelen op met de bloemsuiker, de Gevanillineerde suiker en het water. Klop de eiwitten stijf en roer deze voorzichtig onder de eigeelmassa. Zeef de bloem erover, doe er boter bij en roer alles goed. Verdeel de massa gelijkmatig in een ingevette, met bloem bestrooide bakvorm (30 x 35 cm). Zet de vorm in het onderste gedeelte van de voorverwarmde oven.

2

Laat de gelatine even inweken zoals vermeld op de verpakking. Meng de yoghurt met de suiker, de zoete witte wijn en de geraspte citroenschil. Verwarm nu de gelatine met 5 eetlepels van het "yoghurt - zoete wijn - mengsel" en roer alles goed door elkaar. Klop de slagroom stijf en schep deze eronder.

3

Dep de perziken af en vang het sap op. Verdeel de perziken over de taart, snijd de aardbeien in schijfjes en leg ze als bloemblaadjes rond de perziken. Bereid de Taartina zoals vermeld op de verpakking en bestrijk daarmee de vruchten. Zet alles in de koelkast.

4

Roer het glazuur glad, doe er de rum bij en giet alles in een spuitzak. Spuit dit nu als ogen en mond op de perziken.

Baktijd en oventemperatuur

Elektrische oven: 200 °C (voorverwarmen) / Gasoven: stand 4 (voorverwarmen) / Baktijd: ongeveer 15 minuten

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Lachende perziken

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2680 kJ
640 kcal
607 kJ
145 kcal
Vetten 30.54 g 6.94 g
Koolhydraten 55.49 g 12.61 g
Eiwitten 35.07 g 7.97 g
Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee