Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Marmerkoekjes

Snelle marmerkoekjes

over 40 stukken

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Marmerkoekjes

Voor het deeg:

1 bereiding voor Zandkoekjes
200 g zachte boter
½ eetl. cacaopoeder

preparation

Bereiding

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 150 °C

Baktijd: 13 Minuten

1

Het deeg

Doe de bakmix in een mengkom, voeg er de boter aan toe. Mix kort met de kneedhaken op de laagste, vervolgens op de hoogste stand tot een glad deeg. Deel het deeg in tweeën en meng de cacao door de ene helft van het deeg. Kneed het lichte en het donkere deeg door elkaar, zodat een marmerpatroon ontstaat. Maak van het gemarmerde deeg 3 rollen (Ø ongeveer 3 cm). Leg de deegrollen minstens 15 min. op een plank in de koelkast. Bekleed ondertussen een bakplaat met bakpapier.

2

Snijd de rollen in schijfjes, leg ze op de bakplaat en schuif deze in de oven

3

Trek het bakpapier met de koekjes van de bakplaat en laat afkoelen op een rooster.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Marmerkoekjes

Per Portie / Stuk Per 100 g / ml
Energie 364kJ
87kcal
2433kJ
581kcal
Vetten 7.12g 47.44g
Koolhydraten 5.33g 35.50g
Eiwitten 0.50g 3.34g