Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Oliebollen met Chocoladeglazuur

Recept met de Bereiding voor Oliebollen.

8 - 10 porties

eenvoudig 30 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Oliebollen met Chocoladeglazuur

Voor de oliebollen:

1 bereiding voor Dr. Oetker Oliebollen
200 ml melk
200 ml water (lauw)

Voor het glazuur:

1 zakje Dr. Oetker Chocoladeglazuur

preparation

Bereiding

1

Verwarm de olie in de friteuse voor op +/- 190 °C.

2

Bereid de Oliebollen zoals aangegeven op de verpakking. Dek het deeg af met een vochtige doek. Laat ca. 20 à 30 min. op een tochtvrije plaats rusten.

3

Vorm vervolgens deegbollen met behulp van 2 soeplepels en laat ze in de olie glijden. Laat ze gedurende ca. 5 min. bakken.

4

Bereid de Chocoladeglazuur zoals aangegeven op de verpakking. Neem een oliebol en dompel deze in de chocoladeglazuur. Herhaal deze stap voor de overige oliebollen. Laat het glazuur hard worden.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Oliebollen met Chocoladeglazuur

Per Portie / Stuk Per 100 g / ml
Energie 854kJ
204kcal
846kJ
202kcal
Vetten 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwitten 0g 0g