COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Oliebollen met Chocoladeglazuur

Recept met de Bereiding voor Oliebollen.

8 - 10 porties

eenvoudig 30 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Oliebollen met Chocoladeglazuur

Voor de oliebollen:

1 bereiding voor Dr. Oetker Oliebollen
200 ml melk
200 ml water (lauw)

Voor het glazuur:

1 zakje Dr. Oetker Chocoladeglazuur

preparation

Bereiding

1

Verwarm de olie in de friteuse voor op +/- 190 °C.

2

Bereid de Oliebollen zoals aangegeven op de verpakking. Dek het deeg af met een vochtige doek. Laat ca. 20 à 30 min. op een tochtvrije plaats rusten.

3

Vorm vervolgens deegbollen met behulp van 2 soeplepels en laat ze in de olie glijden. Laat ze gedurende ca. 5 min. bakken.

4

Bereid de Chocoladeglazuur zoals aangegeven op de verpakking. Neem een oliebol en dompel deze in de chocoladeglazuur. Herhaal deze stap voor de overige oliebollen. Laat het glazuur hard worden.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Oliebollen met Chocoladeglazuur

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 854 kJ
204 kcal
846 kJ
202 kcal
Vetten 9.77 g 9.67 g
Koolhydraten 23.26 g 23.03 g
Eiwitten 4.35 g 4.30 g