Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Paas rijstevlaai

Deze heerlijk rijstevlaai met stukjes amandel is lekker zacht en smeuïg. Zeker een aanrader tijdens de brunch.

ongeveer 12 porties

eenvoudig 40 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Paas rijstevlaai

Voor de vulling:

500 ml melk
snufje zout
100 g rijst (ronde korrel)
75 g zachte boter
125 g suiker
2 zakjes Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
geraspte schil van 1 citroen
4 eieren
100 g gepelde, gemalen amandelen
200 g room

Voor het deeg:

275 g bladerdeeg

Extra:

100 g abrikozenconfituur
50 g rozijnen

preparation

Bereiding

1

Voorbereiding

Voor de vulling: Breng de melk met zout en rijst in een pot aan de kook. Laat de rijstpap gedurende ca. 25 min. op een middelhoog vuur inkoken tot je een dikke pap hebt. Roer af en toe. Laat de pap een beetje afkoelen. Vet de springvorm in. Verwarm de oven voor.

Boven en onderhitte: 180°C // Hetelucht: 160°C

2

Bladerdeeg

Bedek de springvorm met bladerdeeg, snijd het deeg indien nodig rond de rand af. Prik enkele keren met een vork in het deeg. Bestrijk het deeg met confituur en strooi er de rozijnen over.

3

Vulling

Mix de boter in een mengkom met de kloppers tot een glad mengsel. Voeg beetje bij beetje suiker, vanillesuiker en Finesse van Dr. Oetker onder voortdurend mixen toe, tot je een smeuïge massa verkrijgt. Mix elk ei ongeveer 1/2 minuut op de hoogste stand onder de massa. Meng er de amandelen en de room onder. Roer de lauwe rijstpap onder de massa en verdeel de massa gelijkmatig over de vorm. Schuif de vorm op het rooster in de oven.

Baktijd: ca. 45 min.

4

Laat de vorm even op een taartrooster staan. Maak dan de springvormrand los, verwijder hem en laat de taart afkoelen.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Paas rijstevlaai

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1252 kJ
299 kcal
825 kJ
197 kcal
Vetten 19.29 g 12.69 g
Koolhydraten 25.55 g 16.81 g
Eiwitten 6.72 g 4.42 g