Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Paascakepops

Maak de leukste paascakepops tijdens de vakantie.  

20 stukken

enige ervaring gewenst 40 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Paascakepops

Voor het deeg:

1 bereiding voor Dr. Oetker Cake
175 g boter
4 eieren
400 g verse kaas (bvb. Philadelphia)

Voor de decoratie:

800 g witte chocolade
Dr. Oetker Rolfondant wit
Dr. Oetker Kleurstoffen

preparation

Bereiding

Materiaal

Bakpapier, 20 houten stokjes of lollystaafjes

1

Het deeg

Verwarm de oven voor. Maak de Cake Natuur klaar zoals aangegeven op de verpakking. Laat de cake ca. 40 min. afkoelen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven: 160 °C

Baktijd: ongeveer 50 minuten

2

De cakepops

Verkruimel de cake. Voeg de verse kaas toe en kneed alles tot een homogeen geheel. Neem telkens wat deeg in de palm van je hand en rol deze tot 20 eitjes van ongeveer 4 cm.

3

De decoratie

Smelt de witte chocolade au bain-marie en voeg er, indien nodig, een beetje Kleurstof bij. Dip de topjes van de cakepopstokjes lichtjes in de gesmolten chocolade en duw deze één voor één in een eitje, om de stokjes goed vast te zetten.

4

Kleur de rolfondant met de kleurstoffen en maak hiermee de decoratie. Snij er met de punt van een mes leuke vormpjes uit om de cakepops mee aan te kleden.

5

Bedek de cakepops genereus met de gesmolten chocolade terwijl deze nog voldoende vloeibaar is. Plaats ze vervolgens rechtop in een tas vooraleer met de decoratie verder te gaan.

6

Breng nu de voorbereide decoratie-elementen aan. Zo zullen ze goed blijven kleven op de nog vochtige gesmolten chocolade.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Paascakepops

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 800kJ
191kcal
762kJ
182kcal
Vetten 13.35g 12.72g
Koolhydraten 12.31g 11.73g
Eiwitten 3.99g 3.80g