Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Paashaastaart

voor 8 personen

8 - 10 porties

enige ervaring gewenst 60 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Paashaastaart

Voor het deeg:

6 eidooiers
90 g poedersuiker
180 g bloem (gezeefd)
1 koffiel. Dr. Oetker Backin Bakpoeder
70 g kokosrasp
70 g boter (gesmolten)

Voor de crème:

4 eetl. melk
50 g suiker
een beetje boter (ongeveer 1 eetlepel)
1 koffiel. maïzena
30 g kokosrasp
2 eetl. rum
250 ml slagroom
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix

Voor het bestrijken:

een beetje confituur (kersen)
250 ml slagroom
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix

Voor de decoratie:

70 g marsepein (roos)
Dr. Oetker Chocoladestiften
een beetje kokosrasp

preparation

Bereiding

1

De eidooiers met poedersuiker kloppen tot een romig geheel. De eiwitten met suiker stijf slaan en voorzichtig erdoor roeren. Meng het meel met de Backin, zeef dit en roer dit door de kokosrasp en de boter. Doe het deeg in een met bakpapier bedekte springvorm (doorsnede 26 cm) en strijk de bovenkant glad. Schuif de vorm onderin de voorverwarmde oven.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven: 160 °C

Baktijd: ongeveer 45 minuten

2

Voor de crème melk, suiker, boter en maïzena goed mengen. Kook het geheel onder voortdurend roeren tot een dikke massa. Neem het van de warmtebron, roer de kokosrasp en de rum erdoor en laat het onder af en toe roeren afkoelen. Klop de slagroom met Klop-Fix volgens de verpakking en roer dit door de koude kokoscrème. Snijd rechts en links een dunne halve maan uit de afgekoelde taart. Snijd de taart twee keer door. Bestrijk de taartdelen met jam en vervolgens de crème. Plaats de delen voorzichtig terug op elkaar.

3

Klop de slagroom met Klop-Fix volgens de gebruiksaanwijzing stijf en bestrijk met de helft van de slagroom de bovenkant en zijkant van de taart. Doe de rest van de slagroom in een spuitzak met gladde spuitmond. Spuit ovalen op de plaats waar de voeten en oren van de haas moeten komen. Spuit voor de neus twee grote bolletjes slagroom midden op de taart. Voor de ogen komen er twee kleine bolletjes boven.

4

Rol de marsepein uit op een met poedersuiker bestoven werkblad uit tot het ongeveer 2 mm dik is. Snijd de voeten, oren en neus uit marsepein. Teken de ogen met de Chocolade Schrijfstiften. Strooi een dik laagje kokosrasp over de taart en haal het overtollige kokosrasp voorzichtig van de marsepein af. Leg de stukjes marsepein op de taart voor de oren, neus en poten.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Paashaastaart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2370kJ
566kcal
1671kJ
399kcal
Vetten 41.51g 29.23g
Koolhydraten 28.22g 19.87g
Eiwitten 29.91g 21.07g