voor het recept Paashaastaart
6 | eidooiers |
90 g | poedersuiker |
180 g | bloem (gezeefd) |
1 koffiel. | Dr. Oetker Backin Bakpoeder |
70 g | kokosrasp |
70 g | boter (gesmolten) |
4 eetl. | melk |
50 g | suiker |
een beetje | boter (ongeveer 1 eetlepel) |
1 koffiel. | maïzena |
30 g | kokosrasp |
2 eetl. | rum |
250 ml | slagroom |
1 zakje | Dr. Oetker Klop-Fix |
een beetje | confituur (kersen) |
250 ml | slagroom |
1 zakje | Dr. Oetker Klop-Fix |
70 g | marsepein (roos) |
Dr. Oetker Chocoladestiften | |
een beetje | kokosrasp |
De eidooiers met poedersuiker kloppen tot een romig geheel. De eiwitten met suiker stijf slaan en voorzichtig erdoor roeren. Meng het meel met de Backin, zeef dit en roer dit door de kokosrasp en de boter. Doe het deeg in een met bakpapier bedekte springvorm (doorsnede 26 cm) en strijk de bovenkant glad. Schuif de vorm onderin de voorverwarmde oven.
Elektrische oven: 180 °C
Heteluchtoven: 160 °C
Baktijd: ongeveer 45 minuten
Voor de crème melk, suiker, boter en maïzena goed mengen. Kook het geheel onder voortdurend roeren tot een dikke massa. Neem het van de warmtebron, roer de kokosrasp en de rum erdoor en laat het onder af en toe roeren afkoelen. Klop de slagroom met Klop-Fix volgens de verpakking en roer dit door de koude kokoscrème. Snijd rechts en links een dunne halve maan uit de afgekoelde taart. Snijd de taart twee keer door. Bestrijk de taartdelen met jam en vervolgens de crème. Plaats de delen voorzichtig terug op elkaar.
Klop de slagroom met Klop-Fix volgens de gebruiksaanwijzing stijf en bestrijk met de helft van de slagroom de bovenkant en zijkant van de taart. Doe de rest van de slagroom in een spuitzak met gladde spuitmond. Spuit ovalen op de plaats waar de voeten en oren van de haas moeten komen. Spuit voor de neus twee grote bolletjes slagroom midden op de taart. Voor de ogen komen er twee kleine bolletjes boven.
Rol de marsepein uit op een met poedersuiker bestoven werkblad uit tot het ongeveer 2 mm dik is. Snijd de voeten, oren en neus uit marsepein. Teken de ogen met de Chocolade Schrijfstiften. Strooi een dik laagje kokosrasp over de taart en haal het overtollige kokosrasp voorzichtig van de marsepein af. Leg de stukjes marsepein op de taart voor de oren, neus en poten.
Per portie / stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
2370
kJ
566 kcal |
1671
kJ
399 kcal |
Vetten | 41.51 g | 29.23 g |
Koolhydraten | 28.22 g | 19.87 g |
Eiwitten | 29.91 g | 21.07 g |
We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
Nee
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
Nee