Rode vruchtentaartje in hart vorm

(0)
5 2 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

VOOR 2 KLEINE RODE VRUCHTENTAARTJES

2 stukken

eenvoudig 30 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Rode vruchtentaartje in hart vorm

Voor de taartgelei:

250 g frambozensaus
35 g suiker
2 blaadjes Dr. Oetker Gelatine

Voor het deeg:

Hartvorm
190 g boter in fijne blokjes
250 g bloem
1 flacon Dr. Oetker Citroenaroma
¼ zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
2 eidooiers
½ zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
ongeveer 1 - 2 eetl. room

Voor de banketbakkersroom:

1 bereiding voor Dr. Oetker Banketbakkersroom
500 ml melk
1 zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker

Decoratie:

150 g kersen , frambozen, rode bessen, braambessen

Bereidingswijze

Bereiding

1

De taartgelei

Dompel de gelatineblaadjes in een grote kom met koud water. 

Breng de frambozencoulis en de suiker aan de kook. Voeg de uitgelekte gelatineblaadjes hierbij en meng tot ze volledig zijn opgelost. Giet in een lage vorm (zodat je twee harten kan snijden van dezelfde grootte als de taartbodem) en zet 4 uur in de koelkast.

2

Het deeg

Verwarm de oven voor. 

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven: 160 °C

Zeef de bloem en de Backin in een kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg de eierdooiers, de fijngesneden boter, de bourbon vanillesuiker, de verse room en het citroenaroma toe. Kneed van de buitenkant naar binnen om een homogeen deeg te verkrijgen.

3

Als je geen hartvormige vorm hebt, spreid het deeg dan uit tot een dikte van ongeveer 1 cm. Snijd twee hartjes uit het deeg met een mes en leg de twee hartjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak het deeg in ongeveer 15 minuten goudbruin.
Laat afkoelen.

4

Banketbakkersroom

Bereid de banketbakkersroom zoals aangegeven op de verpakking. Voeg de vanillesuiker toe samen met de melk en laat 15 minuten opstijven in de koelkast.

5

Samenvoegen

Neem de twee hartvormige taartbodems en doe er wat banketbakkersroom op. 
Snijd twee hartjes van dezelfde grootte als uw taartbodems uit de taartgelei en leg deze op de banketbakkersroom. 
Werk af met de rode vruchten. 

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Rode vruchtentaartje in hart vorm

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 6854 kJ
1637 kcal
871 kJ
208 kcal
Vetten 94.61 g 12.01 g
Koolhydraten 91.53 g 11.62 g
Eiwitten 105.70 g 13.41 g
Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee