COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Roze Cheesecake

Verras met deze bosbessen cheesecake.

16 porties

enige ervaring gewenst 30 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Roze Cheesecake

Voor het deeg:

250 g bloem
½ zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
60 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
125 g zachte boter
1 ei
Dr. Oetker Bakspray

Voor de vulling:

500 g plattekaas
125 g frambozen (diepvries)
125 g bosbessen
5 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
½ zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
100 g suiker

Voor de decoratie:

een beetje poedersuiker

preparation

Bereiding

1

Voor het deeg

Verwarm de oven voor. Vet de springvorm in met Bakspray.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven: 180 °C

2

Meng de bloem, het zakje Backin bakpoeder, de suiker, de boter en het ei tot een glad deeg.

3

Rol de helft van het deeg uit en bedek er de ingevette springvorm mee. Bak 12 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster.

Baktijd: 12 minuten

4

Doe hetzelfde met het resterende deeg, maar snij het deeg in 8 taartstukken vóór het bakken. Laat opnieuw afkoelen.

Baktijd: 12 minuten

5

Voor de vulling

Week de gelatineblaadjes 15 minuten in koud water.

6

Verwarm de frambozen en plet ze wat fijn met behulp van een vork. Voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe en roer goed door.

7

Giet daarna de plattekaas in een kom, en voeg 1 zakje Bourbon vanillesuiker en 100 g suiker toe. Meng er het frambozenmengsel onder. Voeg tenslotte de bosbessen toe.

8

Leg de voorgesneden koekbodem in de springvorm. Giet er de vulling over. Bedek met de tweede koekbodem en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

9

Haal de cheesecake uit de koelkast. Maak de springvorm los, leg een bord op de cheesecake en draai om. Verwijder de bodem van de springvorm en bestrooi met poedersuiker.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Roze Cheesecake

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 816 kJ
195 kcal
950 kJ
227 kcal
Vetten 7.29 g 8.48 g
Koolhydraten 15.97 g 18.57 g
Eiwitten 15.44 g 17.96 g