Flag

Roze Cheesecake

16 porties
Gemiddeld
30
Verras met deze bosbessen cheesecake.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
250 gbloem
½ zakjeDr. Oetker Backin Bakpoeder
60 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
125 gzachte boter
1ei
Dr. Oetker Bakspray
Voor de vulling
500 gplattekaas
125 gframbozen (diepvries)
125 gbosbessen
5 blaadjesDr. Oetker Gelatine
½ zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
100 gsuiker
Voor de decoratie
een beetjepoedersuiker

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
Picture - Dr. Oetker Gelatine
Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
1

Voor het deeg

Verwarm de oven voor. Vet de springvorm in met Bakspray.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C

Temperatuur heteluchtoven: 180 °C

2

Meng de bloem, het zakje Backin bakpoeder, de suiker, de boter en het ei tot een glad deeg.

3

Rol de helft van het deeg uit en bedek er de ingevette springvorm mee. Bak 12 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster.

Baktijd: 12 Minuten

4

Doe hetzelfde met het resterende deeg, maar snij het deeg in 8 taartstukken vóór het bakken. Laat opnieuw afkoelen.

Baktijd: 12 Minuten

5

Voor de vulling

Week de gelatineblaadjes 15 minuten in koud water.

6

Verwarm de frambozen en plet ze wat fijn met behulp van een vork. Voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe en roer goed door.

7

Giet daarna de plattekaas in een kom, en voeg 1 zakje Bourbon vanillesuiker en 100 g suiker toe. Meng er het frambozenmengsel onder. Voeg tenslotte de bosbessen toe.

8

Leg de voorgesneden koekbodem in de springvorm. Giet er de vulling over. Bedek met de tweede koekbodem en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

9

Haal de cheesecake uit de koelkast. Maak de springvorm los, leg een bord op de cheesecake en draai om. Verwijder de bodem van de springvorm en bestrooi met poedersuiker.