COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Spooktaart

(0)
0 0 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Deze spooktaart mag zeker niet ontbreken op je Halloween tafel.

12 stukken

enige ervaring gewenst 60 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Spooktaart

Voor de taart:

1 bereiding voor Dr. Oetker Biscuit
4 eieren
50 ml melk

Voor de halloweendecoratie:

1 - 2 zakjes Dr. Oetker Chocoladeglazuur
Dr. Oetker Rolfondant wit
Dr. Oetker Topping Vanille
Dr. Oetker Kleurstof

preparation

Bereiding

1

Maak de Dr. Oetker Bereiding voor Biscuit klaar zoals aangegeven op de verpakking. Gebruik hier een springvorm met 17cm doorsnede zodat je een hogere taart krijgt. Laat de biscuit gedurende 40 minuten afkoelen.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven: 150 °C

Baktijd: 30 - 35 minuten

2

Decoratie

Verwarm de Dr. Oetker Chocolade Glazuur, zoals aangegeven op de verpakking. Bedek hiermee de biscuit volledig met behulp van een mes.

3

Kleur de Dr. Oetker Rolfondant oranje met de kleurstoffen en rol deze uit tot een lapje. Steek hier verschillende rondjes uit om je taart mee te bekleden. Breng  de rondjes aan op de zijkant van de taart.

4

Kneed Dr. Oetker Topping goed door tot deze vloeibaar wordt. Om de mooie dikke spoken te vormen gebruik je de topping zonder spuitmondje. Werk de spoken af met kleine bolletjes Dr. Oetker Rolfondant voor de ogen.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Spooktaart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 670 kJ
160 kcal
946 kJ
226 kcal
Vetten 8.33 g 11.74 g
Koolhydraten 15.91 g 22.40 g
Eiwitten 2.54 g 3.57 g