COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Unicorn CupCakes

Ontdek hier het recept voor Dr. Oetker CupCakes met een twist.

12 stukken

eenvoudig 30 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Unicorn CupCakes

Voor de cupcakes:

1 bereiding voor Dr. Oetker CupCakes Natuur
2 eieren
75 g boter
75 ml melk

Voor de versiering:

1 verpakking Dr. Oetker Rolfondant wit
250 g zachte boter
250 g poedersuiker
3 eetl. melk
Dr. Oetker Kleurstoffen

preparation

Bereiding

Voorzie ook eetbare glitter en goud eetbaar poeder.

1

Verwarm de oven voor (160°C voor elektrische oven, 140°C voor hete lucht oven en stand 2 voor gasoven).

2

Plaats de cakevormpjes op de bakplaat. Giet de deegmix in een kom en voeg er de zachte boter, de eieren en de melk bij. Meng het geheel met de mixer terwijl je de snelheid opdrijft tot een glad deeg. Verdeel het deeg met behulp van 2 eetlepels over de cakevormpjes. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak gedurende ongeveer 30 minuten.

Elektrisch 160 °C // Hetelucht: 140 °C // Plaats in de oven: midden // Baktijd: ongeveer 30 min.

3

Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.

4

De decoratie

Mix de boter en de helft van de bloemsuiker. Voeg de andere helft van de bloemsuiker toe. Voeg 3 eetlepels melk toe en mix tot het een romige textuur krijgt.

5

Verdeel de boter crème over 3 kommen. Geef elk kommetje met de hulp van de Kleurstoffen een beetje kleur (een beetje kleurstof op een tandenstoker moet al voldoende zijn).

6

Neem een stuk folie. Maak een verticale lijn met de 1ste kleur. Daarnaast een lijn met de 2de kleur en daarnaast een lijn met de 3de kleur.n8. Rol de folie voorzichtig over de boter crème in een worstenvorm. Stop de spuitmond in de spuitzak en leg de boter crème in de spuitzak. Decoreren maar!

7

Strooi wat glitters over de boter crème. Kneed de rolfondant en rol een stukje tussen je handpalmen. Herhaal dit nog eens. Leg de twee stukken tegen elkaar en vlecht ze totdat je een eenhoorn hebt. Herhaal dit nog 11 keer. Steek in elk een tandenstoker.

8

Doe een klein beetje gouden poeder in een klein bekertje en voeg een druppel water toe. Schilder de hoorns goud.

9

Rol een stukje fondant uit en steek 24 cirkels uit met de achterkant van een spuitmond per cupcake. Druk de uiteinden samen zodat ze op oortjes lijken. Steek de hoorn in het midden van de cupcake en de 2 oortjes naast de hoorn

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Unicorn CupCakes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1788 kJ
427 kcal
1754 kJ
419 kcal
Vetten 27.70 g 27.15 g
Koolhydraten 41.84 g 41.02 g
Eiwitten 1.90 g 1.87 g