Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Venkelsalade met sinaasappel

Originele en fruitige salade, verfrissend in de zomer en ideaal bij een lekkere pizza

2 porties

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Venkelsalade met sinaasappel

Ingrediënten:

100 g geschaafde amandelen
venkel
3 sinaasappels
een beetje peterselie plat
een beetje zout , poivre
1 citroen
3 eetl. olijfolie
1 koffiel. wijnazijn

preparation

Bereiding

1

1.

Bak de reepjes amandelschilfers in een pan bruin zonder vet toe te voegen om ze te roosteren en hak de peterselie fijn.

2

2.

Snijd de venkelbollen met een mandoline. Schil de sinaasappels met een mes om de witte schil te verwijderen. Snijd vervolgens de venkel in schijfjes.

3

3.

Combineer de venkel, sinaasappel, peterselie en amandelen en kruid naar wens.

4

4.

Bereid de vinaigrette door het citroensap, de azijn en de olie te mengen. Giet het geheel over de salade, meng en serveer!

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Venkelsalade met sinaasappel

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2056 kJ
491 kcal
1038 kJ
248 kcal
Vetten 41.12 g 20.77 g
Koolhydraten 17.15 g 8.66 g
Eiwitten 10.76 g 5.43 g