Flag

Zakjes van marsepein

10 stukken
Gemakkelijk
20
voor 10 stuks
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
1ei
3 eetl.water warm water
75 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
100 gtarwebloem
1 koffiel.Dr. Oetker Backin Bakpoeder afgestreken
Voor de vulling
200 gchocolade, puur
25 gsuiker
125 mlmelk koud
65 gboter of margarine
100 gpoedersuiker
200 gmarsepein (onbewerkt)
Voor het bestrooien
een beetjecacaopoeder

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder  afgestreken
1

voorbereiding

Maak van aluminiumfolie 10 vormpjes (eventueel een dubbele laag). Knip hiervoor 10 rondjes uit (doorsnee ca. 15 cm), die u over de bodem en zijkant van een kleine yoghurtbeker drukt. Vervolgens haalt u de velletjes er voorzichtig af, zodat de vorm van de beker in de folie blijft zitten.

2

voor het deeg

Klop het ei samen met de eetlepels warm water schuimig, voeg er beetje bij beetje de suiker en de vanillesuiker aan toe en blijf kloppen tot er een crèmeachtig mengsel ontstaat. Vermeng de tarwebloem met de Backin, zeef het boven het eimengsel en schep het er voorzichtig doorheen (niet roeren). Vul ieder ingevet vormpje met 2 volle eetlepels deeg, plaats ze op een bakblik en bak ze. Onmiddellijk na het bakken maakt u ieder vormpje met een puntig mes los, haalt u de folie er voorzichtig af en laat u het gebak afkoelen.

Baktijd: ongeveer 15 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: ongeveer 190 °C

Temperatuur heteluchtoven: ongeveer 170 °C

3

voor de vulling

Laat de chocolade smelten en roer dit samen met de suiker met 3 eetlepels van de koude melk tot een papje. Breng de rest van de melk aan de kook en neem het van het vuur. Roer het chocolademengsel erdoorheen, breng opnieuw aan de kook en laat afkoelen (roer er tijdens het afkoelen af en toe door). Roer de boter of margarine glad en roer de chocoladevulling er lepel na lepel doorheen. Snijd de taartjes doormidden, bestrijk de onderste helft met de chocoladecrème, zet de bovenste helft erop en bestrijk de rand eveneens met crème.

4

voor de marsepein

Zeef de poedersuiker. Kneed de marsepein, rol het uit op het gezeefde poedersuiker, snijd het in 10 repen van 9 cm breed en ca. 18 cm lang. Leg ieder taartje op een reepje marsepein, en wel zo dat aan de onderste rand van het taartje ca. 2 cm en aan de bovenste rand ca. 3 cm vrij blijft.

5

voor de afwerking

Wikkel het taartje in de marsepein en bestrijk daarbij het begin en het einde met water. Druk goed aan. Druk de smallere marsepeinreepjes tegen de bodem van de taart, zet de taartjes rechtop, druk de uitstekende marsepeinreepjes tegen elkaar aan, en wel zo, dat ieder taartje op een dichtgebonden zak gaat lijken. Bestuif vervolgens de marsepeinzakjes met een dun laagje cacao en zet ze op een koele plaats.