Zakjes van marsepein

(0)
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

voor 10 stuks

10 stukken

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Zakjes van marsepein

Voor het deeg:

1 ei
3 eetl. water warm water
75 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
100 g tarwebloem
1 koffiel. Dr. Oetker Backin Bakpoeder afgestreken

Voor de vulling:

200 g chocolade, puur
25 g suiker
125 ml melk koud
65 g boter of margarine
100 g poedersuiker
200 g marsepein (onbewerkt)

Voor het bestrooien:

een beetje cacaopoeder

Bereidingswijze

Bereiding

1

voorbereiding

Maak van aluminiumfolie 10 vormpjes (eventueel een dubbele laag). Knip hiervoor 10 rondjes uit (doorsnee ca. 15 cm), die u over de bodem en zijkant van een kleine yoghurtbeker drukt. Vervolgens haalt u de velletjes er voorzichtig af, zodat de vorm van de beker in de folie blijft zitten.

2

voor het deeg

Klop het ei samen met de eetlepels warm water schuimig, voeg er beetje bij beetje de suiker en de vanillesuiker aan toe en blijf kloppen tot er een crèmeachtig mengsel ontstaat. Vermeng de tarwebloem met de Backin, zeef het boven het eimengsel en schep het er voorzichtig doorheen (niet roeren). Vul ieder ingevet vormpje met 2 volle eetlepels deeg, plaats ze op een bakblik en bak ze. Onmiddellijk na het bakken maakt u ieder vormpje met een puntig mes los, haalt u de folie er voorzichtig af en laat u het gebak afkoelen.

Elektrische oven: ongeveer 190 °C

Heteluchtoven: ongeveer 170 °C

Baktijd: ongeveer 15 minuten

3

voor de vulling

Laat de chocolade smelten en roer dit samen met de suiker met 3 eetlepels van de koude melk tot een papje. Breng de rest van de melk aan de kook en neem het van het vuur. Roer het chocolademengsel erdoorheen, breng opnieuw aan de kook en laat afkoelen (roer er tijdens het afkoelen af en toe door). Roer de boter of margarine glad en roer de chocoladevulling er lepel na lepel doorheen. Snijd de taartjes doormidden, bestrijk de onderste helft met de chocoladecrème, zet de bovenste helft erop en bestrijk de rand eveneens met crème.

4

voor de marsepein

Zeef de poedersuiker. Kneed de marsepein, rol het uit op het gezeefde poedersuiker, snijd het in 10 repen van 9 cm breed en ca. 18 cm lang. Leg ieder taartje op een reepje marsepein, en wel zo dat aan de onderste rand van het taartje ca. 2 cm en aan de bovenste rand ca. 3 cm vrij blijft.

5

voor de afwerking

Wikkel het taartje in de marsepein en bestrijk daarbij het begin en het einde met water. Druk goed aan. Druk de smallere marsepeinreepjes tegen de bodem van de taart, zet de taartjes rechtop, druk de uitstekende marsepeinreepjes tegen elkaar aan, en wel zo, dat ieder taartje op een dichtgebonden zak gaat lijken. Bestuif vervolgens de marsepeinzakjes met een dun laagje cacao en zet ze op een koele plaats.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Zakjes van marsepein

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1574 kJ
376 kcal
1620 kJ
387 kcal
Vetten 17.97 g 18.52 g
Koolhydraten 42.31 g 43.62 g
Eiwitten 10.19 g 10.50 g
Cookie- en trackinginstellingen

Wij zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en soortgelijke technologieën gebruiken om te begrijpen hoe jij onze website gebruikt. Zo kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website overeenkomstig aanpassen. Bovendien willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms.

Als je hiermee instemt, klik dan op 'Akkoord'. Je toestemming houdt uitdrukkelijk ook een mogelijke gegevensoverdracht in naar de Verenigde Staten in de zin van Art. 49 AVG. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie. Daarin vind je ook meer informatie over gegevensoverdracht aan technologieleveranciers en partners in de Verenigde Staten. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen.

Noodzakelijke Cookies

Wij hebben deze cookies en soortgelijke technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk en je kunt deze niet uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen wij graag meer weten over de manier waarop je onze website gebruikt, om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Daartoe maken wij gebruik van cookies en soortgelijke technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en ons zo helpen ons aanbod voor jou te verbeteren.

Wij maken ook gebruik van technologieleveranciers die jouw gegevens in de Verenigde Staten kunnen verwerken. In dat geval bestaat het risico dat de veiligheidsdiensten in de VS op grote schaal en zonder voorafgaande kennisgeving toegang krijgen tot jouw gegevens, en dat je daartegen in de Verenigde Staten wellicht geen doeltreffende juridische stappen kunt ondernemen.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat wij onze marketingcampagnes op jouw behoeften kunnen afstemmen, gaan wij na hoe jij op onze website terechtkomt en hoe je met onze advertenties omgaat. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bv. om jouw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Wij werken ook samen met partners die jouw gegevens in de Verenigde Staten kunnen verwerken. In dat geval bestaat het risico dat de veiligheidsdiensten in de VS op grote schaal en zonder voorafgaande kennisgeving toegang krijgen tot jouw gegevens, en dat je daartegen in de Verenigde Staten wellicht geen doeltreffende juridische stappen kunt ondernemen.

Ja

Nee