Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Zomerse cake

Een lekker zomers recept door Sarah van sarahslittlekitchen.

8 stukken

enige ervaring gewenst 45 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Zomerse cake

Voor het beslag:

240 g suiker
8 eieren
240 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder

Voor de vulling:

60 g confituur

Voor de garnering:

1000 ml slagroom
200 g poedersuiker
2 zakjes Dr. Oetker Klop-Fix
1 zakje Dr. Oetker Taartina
vers fruit
200 ml water

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C.

2

Meng de eieren en de suiker tot een luchtig geheel. De kleur moet echt lichter worden. Voeg beetje bij beetje de bloem en de backin toe. Zachtjes roeren.

3

Leg bakpapier onderdaar in de springvorm en leg het beslag in de bakvorm.

Elektrisch 180 °C // Hetelucht: 180 °C // Plaats in de oven: midden // Baktijd: ongeveer 45 min.

4

Laat de cake afkoelen en snijd hem twee stukken.

5

Klop de slagroom en de suiker op en voeg de Klop-Fix toe om nog een steviger resultaat te hebben.

6

Smeer de confituur op het het eerste laagje. Voeg dan een laagje slagroom toe. Plaats dunne schijfjes fruit erop en voeg nog een laagje slagroom toe. Leg het tweede deel cake erop.

7

Verwarm 200 ml water. Meng 3 lepels koud water met de Taartina en voeg dit toe aan het water. Goed mengen.

8

Versier de cake met een laagje slagroom. Voeg dan het fruit toe en werk af met een laagje Taartina. Met een spuitzak werk je de taart vooledig af met nog wat slagroom.

Recept gemaakt door Sarah van sarahslittlekitchen.com

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Zomerse cake

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 3626 kJ
866 kcal
1156 kJ
276 kcal
Vetten 52.64 g 16.77 g
Koolhydraten 66.83 g 21.28 g
Eiwitten 49.16 g 15.66 g